Hlavní obsah

V Praze se zastaví blues-rockový kytarista Joe Bonamassa, "nový král blues"

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký blues-rockový kytarista a zpěvák Joe Bonamassa, kterého tisk překřtil na "nového krále blues", vystoupí 28. února 2012 v pražské Tesla Areně.

Článek

V roce 2010 Bonamassu čtenáři časopisu Guitar Player zvolili poprvé Nejlepším kytaristou světa a již počtvrté od roku 2007 Nejlepším bluesovým kytaristou. Ani Čechům není neznámý, vystupoval tu několikrát. Nyní v Praze představí poslední sólové CD Dust Bowl. Jeho kapelu tvoří Tal Bergman – bubny, Rick Melick – klávesy, zpěv a Carmine Rojas – baskytara.

Bonamassa se narodil v roce 1977 v Utice a vyrostl doslova obklopen hudebními nástroji, protože rodiče vlastnili kytarový obchod. Ve čtyřech letech už měl vlastní kytaru, v jedenácti vystupoval s profesionální kapelou. Malé bluesové zázračné dítě zaujalo i B. B. Kinga a ve dvanácti letech dělal Bonamassa nejslavnějšímu bluesmanovi planety předskokana.

Stál na pódiu také s Buddy Guyem, Robertem Crayem, Stephenem Stillsem, Joe Cockerem, Greggem Allmanem z Allman Brothers, Stevem Winwoodem, Erikem Claptonem a dalšími esy ze staré školy.

Sólově Bonamassa debutoval v roce 2000 s CD A New Day Yesterday, pojmenovaném podle písničky britských Jethro Tull, na němž hostovali Gregg Allman nebo Rick Derringer. Následovala alba So, It's Like That, Year Of The Blues, Blues Deluxe nebo Had to Cry Today, celkem má na kontě deset LP včetně Black Rock, které vyšlo v roce 2010.

Vstupenky jsou v prodeji od 16. listopadu za 690 až 1190 Kč v sítích Ticketportal a Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám