Hlavní obsah

Nová DVD - Pan Popper a jeho tučňáci, Captain America, Byt

Právo, Věra Míšková

Společně s Jimem Carreym se můžete potěšit partičkou roztomilých tučňáků ve filmu Pan Popper a jeho tučňáci, na akční výpravu do dob 2. světové války se zase můžete vydat s Chrisem Evansem ve filmu Captain America: První Avenger. V kolekci Největší filmové klenoty vychází nestárnoucí komedie Billyho Wildera Byt s Jackem Lemmonem a kolekce historických filmů nabízí tři v jednom balení: Jih proti Severu, Doktor Živago a Jméno růže.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 47. týden

Článek

Pan Popper a jeho tučňáci

Jim Carrey září v roli úspěšného obchodníka Toma Poppera. V osobním životě je Tom ale úplně bezradný, dokud nezdědí šest rozkošných tučňáků, šest neopakovatelných osobností. Divocí spolubydlící brzy promění přepychový newyorský byt pana Poppera v zasněženou zimní říši divů — a zbytek života mu obrátí vzhůru nohama. Film Pan Popper a jeho tučňáci, vznikl na motivy oceňované dětské knížky.

Pan Popper a jeho tučňáci, USA 2011, komedie, 90 min., režie: Mark Waters, hrají:  Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll

Captain America: První Avenger

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády, aby mohl Americe pomoci zdolat nacisty. Jenže je podměrečný a neduživý a jediným jeho předpokladem je zarputilost, s jakou se nechává opakovaně vyhazovat od odvodových komisí. Ta ve finále rozhodne o tom, že ho vyberou jako vhodného kandidáta pro unikátní vědecký experiment, produkci Supervojáků. Ze Steva se díky vědeckému týmu stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty ale nedojde, protože se zjeví mnohem nebezpečnější nepřítel: tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem začala spřádat vlastní plány na ovládnutí světa.

Captain America: První Avenger, USA, 2011, akční, 119 min., režie: Joe Johnston, hrají: Chris Evans, Hugo Weaving, Tommy Lee Jones, Hayley Atwell, Stanley Tucci a další.

Byt

Pětioscarová komedie mistra komediálního žánru Billyho Wildera s Jackem Lemmonem a Shirley  Maclaineovou v hlavních rolích dodnes neztrácí nic ze svého půvabu. C.C. Bud Baxter zná způsob, jak být úspěšný v podnikání: poskytováním skvělého úkrytu pro nevěrné šéfy, sklízí ctižádostivý mladý zaměstnanec řadu nezasloužených povýšení. A však poté, co Bud půjčí klíč velkému bossovi J. D. Sheldrake, postoupí nejen ve své kariéře, ale také ve svém milostném životě. 

Byt, USA 1960, komedie, 120 min., režie: Billy Wilder, hrají: Jack Lemmon, Shirley MacLaineová, Fred MacMurray, Ray Walston, Jack Kruschen, David Lewis, a další.

Historická kolekce 2 – 6DVD

Jih proti Severu 2DVD

Dynamická a věčně přitažlivá filmová podívaná z amerického Jihu v období občanské války přichází v dokonale restaurované podobě. Monumentální film, který producent David O. Selznick natočil podle Pulitzerovou cenou vyznamenaného románu Margaret Mitchellové, tak může okouzlovat nové generace diváků s velkolepým leskem, který si jedno z největších děl Hollywoodu zaslouží.

Jih proti Severu 2DVD , USA 1939, historický, 224 minut, režie: Victor Fleming, George Cukor, Sam Wood, hrají: Clark Gable, Vivien Leighová, Thomas Mitchell, Barbara O'Neilová  a další.

Doktor Živago 2DVD

Americké drama oceněné 6 Oscary,. natočené podle známé knihy Borise Pasternaka Bouřlivý příběh o Rusku rozděleném válkou a srdcích rozervaných láskou. Politické boje se stupňují. Rusko neodvratně kráčí vstříc komunistické diktatuře. Jeden muž v této těžké době miluje aristokratku a zároveň manželku bolševického vůdce.

Doktor Živago 2DVD, USA 1965, 197 min., režie: David Lean, hrají: Omar Sharif, Julie Christieová, Geraldine Chaplinová a další.

Jméno růže

„Je to Ďáblovo dílo.“ Alespoň tak to vidí někteří obyvatelé kláštera ze 14. století, když v něm dojde k sérii bizarních vražd. Jiní vidí souvislost mezi úmrtími a knihou Zjevení. Ale bratr William z Baskervillu má jiný názor. Má v úmyslu najít vraha s pomocí pravdy a rozumu - nástrojů kacířů.

Jméno růže, Francie, Itálie, Německo 1986, 113 min., režie: Jean-Jacques Annaud, hrají: Sean Connery, F. Murray Abraham, Christian Slater, Elya Baskinová, Michael Lonsdale a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám