Hlavní obsah

Eagles oslaví 40 let velkým turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Eagles nehodlá po 40 letech odejít do hudebního důchodu a plánuje velké turné. Kytarista Joe Walsh to sdělil magazínu Rollingstone.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Eagles v Praze

Článek

"Každý už viděl naše koncerty, takže musíme vymyslet i něco nového," řekl Walsh. "Máme spoustu materiálu z našich začátků, záběry z koncertů, rozhovorů. Budeme to promítat při hraní. Taky se vrátíme k některým starým písním."

Podle Walshe budou Eagles koncertovat asi pět měsíců v druhé polovině roku 2012. V této chvíli není jisté, jestli by se turné mohlo týkat i České republiky.

Kytarista také pracoval na sólovém albu, které vyjde zřejmě v únoru a chtěl by si zahrát i se skupinou James Gang. "Dali jsme se dohromady před pár lety, jen abychom viděli, jestli to má ještě smysl, a mělo. Turné James Gang je v plánu."

Country-rockové Eagles založili Glenn Frey a Don Henley. Přidal se k nim Randy Meisner a Bernie Leadon a další rok už Eagles nahrávali v Anglii první album.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Eagles v Praze

Eponymní deska neznámé skupiny vystřelila překvapivě na horní příčky hitparád – obsahovala některé z největších hitů skupiny (Take It Easy, Witchy Woman a baladu Peaceful Easy Feeling).

Druhé album se jmenovalo Desperado a na dalším On the Border se Eagles rozhodli zdůraznit rockové kořeny na úkor country-popu. Do kapely také přišel kytarista Don Felder. Docela slavné jsou písničky Already Gone, James Dean a Best of My Love. To vše ale bledne před slávou hitu Hotel California z roku 1976. Monstrózní zdvojené kytarové sólo na konci písničky dodnes nedá spát mnoha rockerům a většinou kritiků je uznáváno jako jedno z nejvýznamnějších v historii.

Reklama

Výběr článků

Načítám