Hlavní obsah

Filmové premiéry - Micimutr, Twilight sága: Rozbřesk, Žraloci na s(o)uši, Nechápu, jak to dokážeš

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin pohádka Micimutr (na Štědrý den pak bude mít premiérové uvedení v televizi), dále je tu Twilight Sága: Rozbřesk 1. část, animovaní Žraloci na s(o)uši a komedie Nechápu, jak to dokáže.

Článek

Micimutr

Hvězdně obsazenou pohádku připravila Česká televize na Štědrý večer, ale ještě předtím nabízí divákům možnost vidět ji na velkém plátně v kině. Debutující režisér Vít Karas v ní vypráví příběh princezny Karoliny, která měla být obětována drakovi, ale zachránil ji statečný loutkář Vítek s pomocí čarodějné domovnice Micimutr, kterou hraje Libuše Šafránková. Krále ztvárnil Jiří Bartoška, královnu Jaroslava Kretschmerová a v záporné roli nafoukaného narcistního prince uvidíme Vojtěcha Dyka.

Micimutr, ČR 2011, 89 min., režie: Vít Karas, hrají: Libuše Šafránková, Ondřej Novák, Marika Šoposká, Jiří Bartoška, Vojtěch Dyk a další.

Twilight sága: Rozbřesk – 1. část

V první části závěrečného dílu upíří romance se Bella Swanová a Edward Cullen po svatbě vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde se konečně, stranou všeho a všech, mohou naplno oddat své lásce. Jejich štěstí, ale netrvá dlouho. Bella zmítaná prudkou vášní k upírovi Edwardovi, ale zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi, brzy zjišťuje, že čeká dítě. Těhotenství s upírem pro ni však znamená fatální hrozbu. Čeká ji tedy bouřlivý rok plný lásky, pokušení i ztrát. Musí se s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít lidským životem.

Twilight sága: Rozbřesk – 1. část, USA 2011, 111 min., režie:Bill Condon , hrají: Robert Pattinson, Kristen Stewartová, Taylor Lautner, Anna Kendricková,Dakota Fanningová a další

Žraloci na s(o)uši

Animovaný film Žraloci na s(o)uši vypráví o dvou žraločích bratrech – malém Pupovi a velkém Juliovi. Poté, co pytláci ukradnou z jejich útesu žraločí vajíčka do gurmánských restaurací, rozhodne se malý Pup stůj co stůj zjednat nápravu a pln odhodlání se vydá na souš, do lidského světa, kam nikdy předtím žraločí ploutev nevkročila. Julius se však začne o osud svého malého brášky na pevnině obávat – a ve speciálním robotickém obleku, který kdysi společně sestrojili, se vydá na souš zachránit Pupa.

Žraloci na s(o)uši, Malajsie 2011, 92 min., režie: Goh Aun Hoe, v českém znění: Petr Rychlý, Ivana Korolová, Dalibor Gondík, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Molavcová, Ota Jirák, Matouš Ruml, Kryštof Hádek a další

Nechápu, jak to dokáže

Kate Reddy (Sarah Jessica Parkerová) pracuje přes den jako finanční manažerka v prestižní bostonské společnosti, po práci se coby milující žena a matka vrací ke svému manželovi, architektovi Richardovi a dvěma ratolestem. Její život je jeden velký kolotoč, a jakkoliv se snaží nic nezanedbávat, přesto začíná cítit, že toho na ní začíná být trochu moc. Navíc se jí otevírá nová pracovní příležitost s občasnými cestami do New Yorku. A ještě k tomu jí do cesty vstoupí obchodní partner Jack Abelhammer s tváří a tělem Pierce Brosnana.

Nechápu, jak to dokáže, USA 2011, 89 min., režie: Douglas McGrath, hrají: Sarah Jessica Parkerová, Kelsey Gramer, Pierce Brosnan a další.

Foto: HCE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám