Hlavní obsah

Kontroverzní Rammstein nadchli vyprodanou O2 Arénu ďábelskou ohnivou show

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Německé uskupení Rammstein je v Praze poměrně častým hostem. V uplynulých 12 letech se zde objevili pětkrát a nikdy je ještě nevítala poloprázdná hala. To se nestalo ani v sobotu, kdy byla pražská O2 Aréna zcela zaplněná. V rámci turné Made in Germany Rammstein předvedli průřez toho nejlepšího, čemu dali od roku 1995 vzniknout.

Článek

Po krátkém vystoupení spíše podprůměrné kapely Deathstars nastoupili na pódium okolo deváté hodiny Rammstein. A nástup to byl skutečně výjimečný. Ve stylu boxerských šampiónů se s pomocí bodyguardů prorvali přes celý dav až na samotné pódium. Skladba Sonne byla pak prvním ze 20 hitů, kterými publikum poctili.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rammstein v Praze

Otázkou večera bylo to, zda Rammstein zahrají svůj zbrusu nový song Mein Land, který vydali 11.11. 2011. Na předchozích koncertech ho samozřejmě ještě nehráli, ale vzhledem k tomu, že Praha byla prvním místem, kde po vydání skladby koncertovali, očekávání byla veliká. Němečtí hoši však svůj setlist nezměnili a novinka Mein Land tak ve vyprodané O2 Aréně nezazněla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rammstein v Praze

Jako už tradičně, největší úspěch slavila skladba Du Hast, kterou s frontmanem Tillem Lindemannem zpívali snad úplně všichni. Češi, Němci (kterých bylo na koncertě několik tisíc) i početné skupiny Rusů a Poláků.

Důvod velkého množství Němců na koncertě je přitom kuriózní. Praha je teprve čtvrtou zastávkou Rammstein na jejich novém turné a Němci doposud neměli šanci novou show na svém území vidět. Všechny nadcházející koncerty jsou už v Německu navíc vyprodané.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rammstein

Jak už to tak u Rammstein bývá, show byla kvalitativně o dlouhé míle před simulovaným zpěvem Tilla Lindemanna. Skladbu Sehnsucht provázely už tradičně zelené ohně, při skladbě Feuer Frei si členové kapely nasadili speciální masky, ze kterých plivali oheň a při skladbě Engel si Lindemann nasadil andělská křídla, ze kterých sršely plameny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rammstein

Vystoupení Rammstein jde jako vždy shrnout jedním slovem - kontroverzní. Simulovaná homosexuální soulož při skladbě Bück Dich a následná ejakulace litrů tekutiny z umělého pyje mezi publikum byla pouhým začátkem. Při skladbě Mann gegen Mann Lindemann procítěně na celou halu křičel "Schwuler" (hanlivé označení pro homosexuála) a následně se při skladbě Pussy objevil na pódiu gigantický umělý penis, který chrlil do publika "pěnové sperma". A právě touto show Rammstein své koncerty bez potíží vyprodávají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám