Hlavní obsah

Jeptiška žaluje producenty Sestry v akci: ukradli jste můj život

Novinky, Stanislav Dvořák

V New Yorku zahájila jeptiška Delois Blakelyová jeden z nejabsurdnějších sporů v dějinách filmového průmyslu. Komedie Sestra v akci prý popisuje její život a nikdo jí za to nezaplatil. Zajímavé je, že ji to napadlo 20 let po premiéře.

Foto: Profimedia.cz

Whoopi Goldbergová v muzikálové komedii Sestra v akci

Článek

Společnosti Walt Disney Co. a Sony Pictures nevycházejí z údivu. Známá komedie s Whoopi Goldbergovou je po 20 letech dostala do problémů. Sestra Delois uvedla, že porušily smlouvu a neoprávněně se obohatily.

Její požadavek není úplně nesmyslný, protože v 80. letech skutečně žila jako jeptiška, zpívala v Harlemu a napsala o tom knížku, kterou nabídla filmovým studiím. Jmenuje se The Harlem Street Nun a producenti ji podle všeho četli, čímž se dostávají do problémů.

Navíc jim prý poslala třístránkovou synopsi pro film a z firmy Tri Star Pictures jí od Cynthie Bowlesové přišla odpověď, že by je to zajímalo.

Následně příběh zaujal studio Disney a film pak vydělal asi 230 miliónů dolarů, načež vznikl i broadwayský muzikál.

Studio se poradilo s právníky a odmítlo cokoliv komentovat. Jeptiška může dokázat, že film je relativně podobný jejímu životu, jenže fakt, že si na to vzpomněla po 20 letech, působí značně podezřele.

Reklama

Výběr článků

Načítám