Hlavní obsah

Filmové premiéry - Anonym, Mistrovský plán, Ocelová pěst i Lovci hlav

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se můžeme vydat zpět o hezkých pár století a ve filmu Anonym se podívat na hodně divokou verzi toho, kdo byl vlastně Shakespeare. Mistrovský plán připravil Ben Stiller a jeho parta zaměstnanců luxusního hotelu, aby přišli k penězům, které vlastní Alan Alda. V norském filmu Lovci hlav se zase bude na svou největší loupež chystat jistý zloděj uměleckých děl. Ocelová pěst dopadne ve stejnojmenném filmu s Hughem Jackmanem v hlavní roli boxera, kterého ničí dvoumetroví roboti.

Článek

Anonym

Příběh filmu se odehrává v Anglii za období vlády královny Alžběty a předkládá jednu z vartiant odpovědí na nejednou kladenou otázku, kdo je doopravdy autorem díla, připisovaného Williamu Shakespearovi? Odborníci o tom vytrvale diskutují, byla o tom napsána řada knih a učenci zasvětili celé životy obraně či popírání teorií o osobě autora nejuznávanějšího díla anglické literatury. Anonym se ve svém výkladu zaměřuje na dobu, kdy politické skandály a intriky, tajné románky na královském dvoře a zákeřné plány hamižných šlechticů, toužících po trůnu, vycházely na světlo na těch nejpřekvapivějších místech: na londýnských jevištích.

Anonym, VB/Německo 2011, drama, 130 min., režie: Roland Emmerich, hrají: Rhys Ifans, Vanessa Redgraveová, Joely Richardson, David Thewlis, Xavier Samuel a další.

Mistrovský plán

Nejsou to žádní Dannyho parťáci, ale obyčejní zaměstnanci luxusního hotelu. Přesto dali dohromady plán loupeže, který by svou genialitou mohl vstoupit do učebnic zločinu.

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších rezidenčních hotelů v New Yorku, kde nejvyšším patře sídlí burzovní titán Arthur Shaw. Ve chvíli, kdy se provalí, že zdefraudoval peníze svých klientů, změní se jeho byt na luxusní domácí vězení, kde na něj dnem i nocí dohlížejí agenti FBI. Pro Joshe je to jedna z nejhorších zpráv v životě. I on, spolu s ostatními pracovníky hotelu, patřil ke Shawovým klientům a teď přišel o životní úspory. Na konci tunelu přesto svítí světélko naděje. Uvnitř apartmánu ukrývá Shaw velmi slušnou finanční hotovost, kterou zatím agenti FBI nedokázali vypátrat. Co nedokážou oni, mohli by zvládnout hoteloví zaměstnanci, kteří „doma“ dokonale znají každý krychlový metr prostoru.

Mistrovský plán, USA 2011, komedie, režie: Brett Ratner, hrají: Ben Stiller, Eddie Murphy, Alan Alan Alda, Matthew Broderick, Casey Affleck a další.

Ocelová pěst

V blízké budoucnosti se odehrává drsný napínavý film, v němž Hugh Jackman hraje bývalého boxera, jehož sport ovládli dva a půl metru vysocí oceloví roboti. Protože nemá s kým zápasit, je nucen přivydělávat si jako promotér robotických zápasů. Dává dohromady vysloužilé roboty, cestuje od jednoho turnaje k druhému, aby si přivydělal. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší, vpadne mu do života jeho syn, kterého už léta neviděl...

Ocelová pěst, USA 2011, akční, 127 min., režie: Shawn Levy, hrají: Hugh Jackman, Evangeline Lillyová, Dakota Goyo, Kevin Durand, a další.

Arthur a souboj dvou světů

Maltazard dostal pomoci lsti do světa lidí. Má jasný cíl: sestavit armádu obřích seidů a převzít nadvládu nad celým světem. Vypadá to, že plány mu může zmařit jenom Arthur, který se ale musí nejdříve dostat do své ložnice a vrátit se do své původní velikosti! Uvězněný v drobném tělíčku  Minimoje, se může samozřejmě spolehnout na pomoc Selenie a Betamechea a kupodivu také na Maltazardova syna Darkose, který tvrdí, že chce přejít na jeho stranu.

Arthur a souboj dvou světů, Francie 2011, rodinný,101 min., režie: Luc Besson, hrají:, Selena Gomez, Freddie Highmore, Mia Farrow a další, v českém znění: Zlata Adamovská, Zuzana Norisová, Miroslav Táborský a další.

Lovci hlav

Vyhledávači talentů aneb lovci hlav. Jedním z nejúspěšnějších je v Norsku Roger Brown. Však má také všechno, na co si vzpomene: úchvatný dům i krásnou ženu. Ale žije nad poměry a svou finanční situaci „řeší“ tím, že krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže, který je majitelem jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění, Rubensova Lovu na kance. Roger vycítí příležitost a začne plánovat svou vůbec největší krádež...Autor předlohy filmu Jo Nesbø sklízí obrovské mezinárodní úspěchy se svými detektivními romány o policejním inspektorovi Harrym Holeovi, a to nejen u čtenářů, ale i u odborné kritiky.

Lovci hlav, Norsko 2011, thriller, 100 min., režie: Morten Tyldum, hrají: Nikolaj Coster-Waldau, Aksel Hennie, Julie R. Ølgaard a další...

Reklama

Výběr článků

Načítám