Hlavní obsah

Zpět do metalových osmdesátek, hlásá Thrashfest. Veze i Sepulturu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvního prosince se v KC Vltavská v Praze sejdou fanoušci metalu, přesněji řečeno thrashe (zběsile rychlý a hlasitý styl začátku 80. let). Přijedou skupiny Sepultura, Exodus, Destruction či Heathen.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Sepultura

Článek

Letošní Thrashfest začne od 18 hodin a hlásá: vraťte se do 80. let.! Hymnický valivý hard-rock tehdy vystřídala odsekávaná zuřivost thrash-metalu. I široké publikum nenavyklé chodit do metalových doupat tehdy zaregistrovalo (hlavně díky populární Metallice), že se rodí nový styl.

Headlinerem festivalu je slavná Sepultura. Začínala v brazilském městě Belo Horizonte v roce 1984. Na přelomu 80. a 90. let získala kapela deskami Beneath The Remains, Arise a Chaos A. D. celosvětovou proslulost.

Po vydání šestého alba Roots v roce 1996 opustil skupinu zakládající člen Max Cavalera, který si založil vlastní formaci Soulfly. Jeho místo u mikrofonu zaujímá Derrick Green. Skupina si vyvinula směs death metalu a trash metalu a žánr obohacovala o folklorní motivy brazilských indiánů. Sepultura v Česku odehrála řadu koncertů.

Letos vydala nové album Kairos, ale na koncertě prý zahraje skladby z alb Beneath the Remains, Arise a Chaos A.D..

Dále dorazí Exodus (USA), kteří odehrají svá alba Bonded By Blood, Pleasure Of The Flesh a Fabulous Disaster v plné délce. Festival doplní němečtí Destruction a američtí Heathen.

Lístky jsou v obvyklých předprodejích Ticket-Art, Ticketpro a Ticketportal a na webu www.mastersofrock.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám