Hlavní obsah

Animovaný "avatarovský" Irák chystají scenáristé Černého jestřába

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brzy se zřejmě dočkáme prvního 3D animovaného válečného filmu z Iráku. Připravují ho mimo jiné scenáristé Robert Port a Ken Nolan, kteří mají na kontě velmi známý válečný snímek Černý jestřáb sestřelen.

Foto: Profimedia.cz

Sam Worthington má mít jednu z hlavních rolí.

Článek

Herci Sam Worthington, Gerard Butler a Matthew McConaughey mají hrát hlavní role v projektu nazvaném Thunder Run podle stejnojmenné knihy Davida Zucchina.

Server Firstshowing uvádí, že bude použita stejná technologie jako v Avataru, ale tentokrát bude zaměřena nově úplně mimo fantasy. Má vzniknout normální válečný film, až na to, že vzniká díky motion capture a celý bude ve 3D.

Děj sleduje americké jednotky o síle méně než tisíc mužů, které vniknou do Bagdádu a ovládnou ho v "blitzkriegu" nazývaném v americké hantýrce “thunder run.” Celé to má režírovat Simon West (Con-Air) a podle amerických filmových serverů prý film bude vypadat asi jako Call of Duty (známá počítačová hra, pozn.aut.).

Produkce bude velmi náročná, nejdříve se totiž musí natočit živí herci, pak se softwarově přesunou do animovaného světa a dodělávají se různá prostředí a efekty. Přípravy už se údajně táhnou pár let a producenti Brian Presley, Carissa Buffel, Kevin Matusow a Jib Polhemus stále neoznámili, kdy diváci Thunder run uvidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám