Hlavní obsah

Z nových knih: Ed McBain, Rankin, Cornwell, Novotný a Bryan Lee O’Malley

Právo, František Cinger

Nabídku nových titulů tohoto týdne ovládly detektivky. Objevuje se nový hrdina amerického klasika Ed McBaina i kniha nejčtenějšího britského autora tohoto žánru Iana Rankina, pocházejícího ze Skotska. Na scénu se vrací americký herec, producent a později úspěšný prozaik Robert Ludlum, do časů války Severu proti Jihu zavede britský novinář a autor historických románů Bernard Cornwell. Aleš Novotný nabízí detektivku z Přemyslovských Čech. Nádavkem komiksový příběh Kanaďana Bryana Lee O’Malleyho.

Článek

Ed McBain: Jack a fazole, Sněhurka, Popelka

V jednom svazku vycházejí tři detektivky Ed McBaina ze série s hrdinou právníkem Matthew Hopem. Ten vystřídal v roce 1978 populárního a svérázného detektiva Steva Carellu. Proměnil se tak charakter spisovatelových příběhů, kdy se obraz prostředí 87. revíru a vztahů mezi policisty proměnil spíš v psychothrillery. Základ detektivního příběhu zůstal, neočekávané proměny a zvraty situací jsou snad častější než dřív.

BB art, přeložil Miroslav Košťál, 568 stran, 299 Kč

Ian Rankin: Stížnosti

Jde o druhý Rankinův román od doby, co v závěru mnohadílné série detektivních příběhů poslal do důchodu slavného edinburského detektiva Johna Rebuse. Nyní se věnuje současnému Skotsku a hrdinou je pracovník obávané policejní inspekce. Píše se únor 2009 a Malcolm Fox právě vyřešil důležitý případ. Kdyby jen tušil, co vše se vyvine z dalšího úkolu - prověřit mladého edinburského policistu, jehož kariéra doposud šla až podezřele strmě vzhůru.

BB art, přeložila Jitka Fialová, 344 stran, 249 Kč

Robert Ludlum: Agent bez minulosti

Znovu vychází nejslavnější Ludlumova próza Bourneova totožnost, kterou v roce 1999 nabídlo nakladatelství DOMINO. S novým názvem je tu e-kniha i tištěná podoba v návaznosti na americký film Agent bez minulosti režiséra Douga Limana s Mattem Damonem. Jason Bourne se zdá být mužem bez minulosti. Jistě ví jen, že jeho kulkami proděravělé tělo bylo vyplaveno ze Středozemního moře a že je z neznámých důvodů objektem zájmu profesionálních zabijáků.

eReading, 520 stran, 140 Kč za e-knihu, tištěná verze 279 Kč

Bernard Cornwell: Rebel

První část čtyřdílné kroniky občanské války vypráví příběh Seveřana Nathaniela Starbucka, syn známého bostonského kazatele, zaníceně se vyjadřujícího proti otrokářství a domáhajícího se podrobení vzpurného Jihu, který se na počátku konfliktu ocitl na jižanském území. A z vděčnosti k Washingtonu Faulconerovi, který mu kdysi zachránil život, vstoupil do jeho pluku. Vydal se tak vlastně do boje proti vlastním lidem, dokonce i proti svému otci.

BB art, přeložil Milan Dvořák, 368 stran, 269 Kč

Aleš Novotný:

Smrt Konráda Brněnského

Barvitá freska z přemyslovských Čech zavádí do roku 1092, po náhlé smrti knížete Vratislava II. i jeho následníka Konráda Brněnského jen o osm měsíců později. Zároveň podává dramatický průběh dějinných událostí v širším evropském kontextu. Zasvěceným i zvídavým průvodcem je královský šašek Janek, Ital zdomácnělý v Praze, který je díky své obratnosti a výmluvnosti schopen pronikat do tajů politiky i ženského nitra, a vyřešit tak záhadu kupících se vražd nezletilých chlapců.

Plus, 464 stran, 369 Kč.

Bryan Lee O’Malley:

Scott Pilgrim 5: Proti celému vesmíru

Scottovi Pilgrimovi je 24 let, hraje v rockové kapele, zrovna je bez práce a přitom chodil s roztomilou středoškolačkou. Všechno bylo skvělé, dokud nepotkal Ramonu Flowersovou, elegantní kurýrku na bruslích. Získat ji však není vůbec jednoduché. Navíc se mu do cesty postaví sedm Ramoniných bývalých přímo ďábelských kluků. Dokáže Scott padouchy porazit a získat dívku, aniž by svůj milovaný život musel obrátit vzhůru nohama?

BB art, přeložila Jitka Jeníková, 184 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám