Hlavní obsah

Konec spekulací: Winehousovou zabil alkohol

Novinky, Stanislav Dvořák

Úřady ve středu prohlásily, že zpěvačku Amy Winehousovou zabil pouze alkohol. Byla nalezena ve svém domě v Camdenu v severním Londýně 23. července. Po její smrti se hned rozvinuly divoké spekulace, zda šlo o sebevraždu, nebo snad vraždu.

Článek

Soudní patoložka Suzanne Greenwayová tvrdí, že šlo o nehodu, kterou nezavinila cizí osoba. Smrt byla neúmyslným následkem toho, že Winehousová prostě příliš pila. Na místě úmrtní byly nalezeny tři lahve od vodky.

Winehousová měla údajně 416 mg alkoholu v decilitru krve. "Následkem takového fatálního množství byla neúmyslná smrt," uvedla patoložka.

Oproti očekávání zpěvačka neměla v těle žádné drogy. Nalezl ji její bodyguard, který si zpočátku myslel, že spí. Až o mnoho hodin později zavolal záchranku.

Amy Winehousová měla neustále problémy s alkoholem a zrušila kvůli tomu mnoho koncertů. Když v roce 2006 vydala druhé album Back to Black, odkazující k šedesátým létům, vyvolalo ve světě retro-soulovou mánii. Je po Dusty Springfieldové jedinou evropskou soulovou zpěvačkou, která měla prokazatelný úspěch v Americe. Jakmile zemřela, stalo se už předtím velmi úspěšné Back to Black nejprodávanějším britským albem 21. století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám