Hlavní obsah

Filmové premiéry - Tintinova dobrodružství, Lollipop Monster, Moje krásná učitelka

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Steven Spileberg uvádí do kin animovaná 3D Tintinova dobrodružství, německé drama Lollipop Monster je příběhem dvou dívek, které mají mimořádnou schopnost ničit samy sebe, Tom Hanks a Julia Robertsová se setkají v romantické komedii Moje krásná učitelka, thriller Dluh spojí minulost se současností a do jeskyně zapomenutých snů nás zavede dokument Wernera Herzoga.

Článek

Tintinova dobrodružství

Příběh filmu, inspirovaného po celém světě oblíbenými příhodami knižního a comicsového hrdiny Tintina, sleduje osudy výjimečně zvídavého mladého reportéra Tintina a jeho věrného psího společníka Filuty. Ti společně narazí na model lodi, který v sobě ukrývá nebezpečné tajemství. Tintin, který je nevědomky vtažen do samého středu několik set let staré záhady, se ocitá na mušce Ivana Ivanoviče Sacharina, ďábelského padoucha, který je přesvědčen, že Tintin ukradl vzácný poklad, spojovaný se zákeřným pirátem zvaným Rudý Rackham. V doprovodu svého psa Filuty, starého mořského vlka kapitána Haddocka a dvojice nešikovných detektivů Kadlece a Tkadlece procestuje Tintin křížem krážem celý svět...

Tintinova dobrodružství, USA 2011, animovaná komedie, 107 min., Režie: Steven Spielberg, hrají: Jamie Bell, Daniel Craig, Andy Serkis, Simon Pegg, Nick Frost, hrají: Jan Škvor, Jiří Schwarz, Libor Hruška a další.

Lollipop Monster

Středoškolačky Ari a Oona jsou odlišné a přesto jsou si podobné. Ari s blonďatými copy pochází z navenek spokojené trendy rodiny jako vystřižené z katalogu na panenky Barbie. Tmavovlasá Oona vyrůstající v uměleckém prostředí se zasekla v temném berlínském undergroundu osmdesátých let. Společné pro obě dívky, řídící se svými pudy a instinkty je schopnost ničit se. Ari nezávazným sexem, Oona morbidními kresbami. Nové přátelství je vyvede z prostředí nefungujících rodin a pomáhá jim zvládnout pokrytectví okolí. Až do okamžiku, kdy dojde k události, která všechno změní.

Lollipop Monster, Německo 2011, drama 96 min., režie: Anne Sewitsky, hrají: Agnes Kittelsen, Joachim Rafaelsen, Maibritt Saerens a další

Moje krásná učitelka

Jako herec i režisér Tom Hanks natočil komedií Moje krásná učitelka a hraje v ní chlapíka středního věku, který pracoval jako úspěšný šéf v hypermarketu, dokud v době ekonomické krize neztratil práci. Teď zjišťuje, že bez vzdělání novou dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic, aby získal lepší kvalifikaci. Nečekaně se přitom zamiluje do své učitelky Mercedes, která právě řeší spory s manželem.

Moje krásná učitelka, USA 2011, romantická komedie, 98 min., režie: Tom Hanks, hrají: Tom Hanks, Julia Robertsová, Sarah Mahoneyová, a další.

Dluh

Thriller, ve kterém si podávají ruce minulost a současnost, pravda a lež, začíná v roce 1965. Tři mladí agenti Mossadu se vracejí domů z mise ve východním Berlíně, kde vystopovali a zabili nacistického válečného zločince. Poté se děj přesune do současnosti, kdy všichni - již jako vysloužilí agenti Mossadu - mají status národních ikon. Oni sami však zoufale trpí pod tíhou tajemství, které se zavázali nikdy neprozradit. Před třiceti lety v Berlíně se totiž odehrálo jiné drama než to, které později prezentovali veřejnosti.

Dluh, USA 2010, thriller, 114 min., režie: John Madden, hrají: Sam Worthington, Helen Mirenová, Tom Wilkinson, Jessica Chastainová a další

Jeskyně zapomenutých snů

Jeskyně Chauvet v malebném údolí řeky Ardeche byla objevena teprve v roce 1994. Nález odhalil dosud nevídanou kolekci jeskynních maleb, jež jsou jednou tak staré než jakékoliv předchozí objevy. Desítky tisíc let hermeticky uzavřená jeskyně vydala i mnoho dalších stop. Vzhledem ke křehkosti celého systému je ale jeskyně veřejnosti nepřístupná a oscarový režisér Werner Herzog byl prvním a zřejmě i posledním filmařem, jenž v ní mohl natáčet. Vznikl tak 3D film, který nás dokonale provede místem, jež příroda a předci uchovali ve stavu, v jakém byl opuštěno před 20 000 let.

Jeskyně zapomenutých snů, USA, Kanada, Francie, Německo, 2010, dokument, 90 min., režie Werner Herzog.

Reklama

Výběr článků

Načítám