Hlavní obsah

Na Pražském hradě připravují na listopad koncert Václava Hudečka

Novinky, lap

Ve Španělském sále Pražského hradu vystoupí během listopadu hned tři světoznámí interpreti vážné hudby a jazzu: houslový virtuos Václav Hudeček, uhrančivý tenor Pavol Breslik a konečně nejnahrávanější jazzový kontrabasista a držitel dvou Grammy Ron Carter.

Článek

Václav Hudeček na Pražském hradě vystoupí už ve středu 2. listopadu od 19.30 hodin. Hudeček zde zahraje skladby velikánů vážné hudby, mj. W. A. Mozarta, A. Vivaldiho či J. S. Bacha. Matadora Hudečka budou během koncertu doprovázet samí mladí interpreti: hostem koncertu bude teprve 20letý houslista Jan Mráček. Oba pak doprovodí komorní soubor Barocco sempre giovane, který je rovněž složen pouze z hudebníků mladé generace.

Pavol Breslik

Pavol Breslik na Pražském hradě zazpívá první dámě. Vystoupí totiž v rámci „Koncertu pro Livii Klausovou“, který je tradiční součástí cyklu Hudba Pražského hradu a letos se uskuteční v pondělí 28. listopadu od 19.30 hodin. Pavol Breslik, který je původem Slovák, patří k nejuznávanějším tenorům mladé generace na světě a vystupuje v nejprestižnějších operních domech, mj. i v New Yorku a v Londýně.

Ron Carter

Kontrabasista Ron Carter na Pražském hradě vystoupí v rámci cyklu Jazz na Hradě, a to v úterý 22. listopadu od 20.00 hodin. Carter, který nahrál přes dva tisíce alb, ve Španělském sále zahraje ve společnosti jedinečných osobností současného světového jazzu, pianisty Mulgrew Millera a kytaristy Kevina Eubankse. Dramaturgie koncertu slibuje „jazz ve své esenciální podobě“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám