Hlavní obsah

Das Filmfest vrcholí o víkendu

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival německy mluvených filmů Das Filmfest o víkendu vrcholí v Praze. Na programu jsou komedie i historické snímky o Zdi či o levicovém terorismu v Německu.

Článek

„U příležitosti uvedení filmu Pina roztančí v pátek v 18.00 hodin pasáž Lucerna duo VerTe Dance Veroniky Kotlíkové a Terezy Ondrové. Samotný film Wima Wenderse věnovaný tanečnici a choreografce Pině Bausch bude uveden v sobotu odpoledne,“ uvedla mluvčí festivalu Silvie Marková.

"Na páteční večer je v kině Lucerna připraven jeden z hlavních festivalových taháků - historický velkofilm Goethe! režiséra Philippa Stölzla. Návštěvníci snímku si mohou s tímto klasikem světové literatury nechat vždy před projekcí pořídit společný portrét; samotný film bude uveden ještě v neděli odpoledne," dodala.

Hlavní hvězdou sobotního programu bude herec a režisér Karl Markovics, který osobně uvede svůj cenami ověnčený film Dýchat. Karl Markovics je u nás znám především díky roli inspektora Stockingera v seriálu Komisař Rex a oscarovému snímku Ďáblova dílna.

Vyplatí se zajít také na snímek o atmosféře 60. let v Německu Kdo, když ne my. Mladí aktéři se v něm vyrovnávají s nacistickou minulostí rodičů, ale i s Vietnamem a s nenávistí ke konzumní společnosti, která je vede až do náruče levicového terorismu.

V neděli bude v kině Lucerna k vidění komedie Neúmyslný únos Elfriede Ott. Letošní ročník festivalu pak v kině Lucerna vyvrcholí projekcí svěžího snímku Lollipop Monster za osobní účasti režisérky Zisky Riemannové a herečky Sarah Horváthové.

Reklama

Výběr článků

Načítám