Hlavní obsah

Rockeři Nazareth jedou turné po ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotská rocková skupina Nazareth se pohybuje v oboru neskutečných 40 let. Na další turné po ČR přijíždí v listopadu a prosinci, kdy navštíví 29. 11. pražskou Lucernu, 4. 12. Bezno u Mladé Boleslavi (KD), 6. 12. Brno (Semilasso) a 7. 12. Havlíčkův Brod (KD).

Foto: Aleš Honus, Právo

Dan McCafferty zpívá v Nazareth už čtyřicet let.

Článek

Skotská skupina se proslavila hlavně dvěma hity - Love Hurts a Dream On, baladami, které ale ve skutečnosti nejsou pro jejich rockovou tvorbu tak typické. Nazareth existuje už čtyři desítky let a vydal nespočet desek. Eponymní debut vyšel roku 1971 a během sedmé dekády následovala alba Exercises, Razamanaz či Hair of the Dog s nadupaným rockovým hitem stejného jména (někdy bývá chybně nazýván Son of a Bitch podle refrénu).

Nazareth ani po letech nepřestali skládat a např. v roce 2008 vydali slušnou desku The Newz, na které fanoušky potěšily tvrdé riffy i neslábnoucí chraplák zpěváka Dana McMaffertyho.

Vstupenky jsou v současné době v předprodeji v síti Ticketpro, ale pouze do Prahy a do Havlíčkova Brodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám