Hlavní obsah

Tintinovi budou děti držet palce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tintin, známý komiksový chlapík s čupřinou, dostal 3D háv a vydal se dobýt kina pod vedením zkušeného hollywoodského řemeslníka Stevena Spielberga. Děti se při tom určitě budou bavit a rodiče to snad také vydrží.

Článek

Od roku 1929 vzniklo 23 příběhů s Tintinem, odvážným reportérem a dobrodruhem, kterého všude provází věrný pes Filuta. Od šedesátých let se točí i filmy, které u nás nejsou známé, nicméně v zahraničí patří k populárním dílkům pro děti.

Tentokrát belgické a francouzské tvůrce vystřídal Spielberg, milovaný i proklínaný americký rutinář, který promění ve zvonivé mince snad všechno, čeho se chopí a také disponuje rozpočty, o jakých se Evropanům nesní.

Animace nového Tintina hraničí s dokonalostí, všechno se ve 3D krásně hýbe a postavičky jsou propracované do ohromujících detailů (hýbou se jim i vlásky, když foukne vítr). Když si pak vzpomenete na české 3D pokusy, přepadne vás stud a touha nevidět už žádný domácí animák.

Samotný scénář je tintinovský - plný naivity, dobrodružství, střílení, šermování a honiček. A také dobrého kamarádství a nepřehlédnutelného poselství pro děti – nikdy se nevzdávejte, bojujte za spravedlnost a podržte kámoše v nouzi.

Nechybí ani občasný humor, jenž umožňuje setrvat v kinosálech i rodičům, kteří doprovází své ratolesti. Pro pětileté až desetileté dítě musí být Tintin velký zážitek, dospělí si to do jisté míry také mohou užít, ale po první hodině honiček si možná i na chvíli zdřímnou. Tintin mezitím dál bojuje proti zlosynům, cestuje po Evropě a Africe a s kapitánem Haddockem vždy v poslední chvíli unikne smrti...

Jo, kdyby takhle vypadaly domácí animáky, byli bychom filmová velmoc.

Celkové hodnocení: 70 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám