Hlavní obsah

Filmové premiéry - Nákaza, Dům, Tři mušketýři, Osamělost prvočísel a Paranormal Aktivity 3

Právo, Věra Míšková

Do kin přichází americký thriller Nákaza s hvězdným obsazením v čele Kate Winsletovou, Mattem Damonem a Marion Cotillardovou i mezinárodně úspěšný film režisérky Zuzany Liové Dům s Miroslavem Krobotem v hlavní roli. S pokřikem „jeden za všechny, všichni za jednoho“ vpadne do kin 3D adaptace klasického příběhu Alexandra Dumase Tři mušketýři, horor Paranormal Aktivity má již třetí pokračování a Osamělost prvočísel nám přiblíží osudy dvou dospívajících.

Článek

Nákaza

Svět se jako už mnohokrát řítí do katastrofy. Tentokrát se tak děje pod vedením oscarového režiséra Stevena Soderbergha, podepsaného mimo jiné pod filmy Sex, lži a video, Erin Brockovich či trilogií Dannyho parťáci. Především díky jemu se tedy můžeme těšit na nadprůměrně natočený thriller s elitním hereckým obsazením. Příběh se točí kolem nebezpečného viru, který se šíří pandemickou rychlostí a zabíjí. Vědcům se do cesty za nalezením protilátky staví ještě blogger, který na internetu šíří poplašné zprávy o zatajování informací.

Nákaza, USA/Spojené arabské emiráty 2011, 101 min. režie: Steven Soderbergh, hrají: Matt Damon, Marion Cotillardová, Kate Winsletová, Jude Law, Gwyneth Paltrowová, Laurence Fishburne a další.

Dům

Dům je intimním dramatem otce a dcery, příběhem o lásce, střetu snů různých generací a neutuchající touze po svobodě. Imrich buduje svůj vlastní životní sen – staví dům pro svoji mladší dceru Evu. Do stavby domu projektuje všechny své sny a ambice, které ztratil v éře komunismu. Na rodinném dvoře však stojí rozestavěné domy dva – první, nedokončený dům, měl patřit Evině starší sestře Janě. Ta se ale otcovi vzepřela a Imrich ji i s její rodinou ze svého života „vyškrtl“…

Dům je celovečerním debutem mladé slovenské scénáristky a režisérky Zuzany Liové. Ve světové premiéře byl uveden na prestižním Mezinárodním festivalu Berlinale 2011 a dostal i ceny na dalších.

Dům, ČR/SR, 100 min.,režie: Zuzana Liová, hrají: Miroslav Krobot, Judit Bárdos, Taťjana Medvecká, Ester Geislerová, Marián Mitaš, Lucia Jašková a další.

Tři mušketýři

Klasický román natočil Paul W. S. Anderson jako moderní podívanou ve 3D. Akčně pojatý velkofilm plný propracovaných scén je již nyní přirovnávám k nebývale úspěšným Pirátům z Karibiku. Roli D'Artagnana ztvárnil mladičký Logan Lerman, v dalších rolích uvidíme hvězdy stříbrného plátna jako Millu Jovovich (Milady de Winter), Orlanda Blooma (vévoda z Buckinghamu), tři mušketýry si zahráli Matthiew MacFayden, Ray Stevenson a Luke Evans, jako kardinál Richelieu se ve filmu objeví oscarový Christoph Waltz.

Tři mušketýři, Francie/USA/Velká Británie/Německo 2011, 110 min., režie: Paul W. S. Anderson, hrají: Milla Jovovich, Orlando Bloom, Logan Lerman, Ray Stevenson, Christoph Waltz, Matthew Macfadyen

Osamělost prvočísel

Film, natočený podle stejnojmenného bestselleru Paola Giordana, který v letech před dvěma lety figuroval na předních příčkách prodejnosti knih v ČR. Alice a Mattia se tak jako prvočíslo pohybují po vlastních osách. Každý má vlastní vlastní tragédií. Alice se jako dítě kvůli svému panovačnému otci stala obětí těžké lyžařské nehody a následně i anorexie. Mattia má také své strašné tajemství: v dětství nechal svou mentálně retardovanou sestru–dvojče samotnou, odešel na oslavu, a když se vrátil, sestra zmizela. Tyto dvě zásadní události navždy poznamenaly životy obou, a jak dospívají, zdá se, že i jejich osudy se nezvratně proplétají.

Osamělost prvočísel, Itálie/Německo/Francie, 2010, drama, 118 min., režie: Saverio Costanzo,hrají: Alba Rohrwacher, Luca Marinelli, Martina Albano, Arianna Nastro, Tommaso Neri a další...

Paranormal Aktivity 3

Původní nezávislý snímek za patnáct tisíc dolarů vydělal bezmála 200 miliónů, a stal se co do návratnosti jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Bylo jasné, že přijdou pokračování.

Příběh je až do premiéry úzkostlivě střežen, tvůrci prozradili jen tolik, že v něm znovu vystupují hrdinky předchozích dvou dílů, paranormálními aktivitami pronásledované sestry Katie a Kristi, s nimiž se vrátíme ke kořenům zla.

Paranormal Aktivity 3,USA 2010, horor, režie: Henry Joost, Ariel Schulman, hrají: Katie Featherstonová, Brian Boland, Molly Ephraimová, Micah Sloat a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám