Hlavní obsah

Fimfárum do třetice všeho dobrého vychází na DVD

Šest měsíců po české premiéře v kinech vychází na DVD a Blu-ray třetí pokračování animovaných pohádek Jana Wericha. Pod názvem Fimfárum do třetice všeho dobrého nabídne divákům příběhy Jak na Šumavě obři vyhynuli, O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl tři syny a Rozum a Štěstí.

Článek

"Snažili jsme se disky vybavit co možná nejopulentnější výbavou, takže vedle tradičního filmu o filmu a všech upoutávek včetně speciálně vyráběného teaseru diváci naleznou také série výtvarných návrhů všech tří výtvarníků - Petra Poše, Denisy Grimmové Abrhámové i Patricie Ortizové Martínezové. Udělají si tak představu o tom, jak se předlohy blíží finální podobě loutek," řekl producent filmu Martin Vandas.

Nechybí ani ukázky technických scénářů, opět odkrývající tajemství vzniku filmu v jeho důkladné přípravě. V případě Rozumu a Štěstí tvůrci přidali i bonus, který si vytvořil David Súkup. Pozornějším divákům se tak prozradí, jak se pracuje s původní zvukovou stopou Jana Wericha, ale i to, jak některé scény byly zjednodušeny, sloučeny nebo vynechány, aniž by to divák jakkoliv zaznamenal na výsledné podobě díla.

Digitální nosič obsahuje také videoklip k průvodní písničce této pohádky od Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka Němá panna. Největší radost má Vandas z toho, že se distributor dohodl se Zemí pohádek a podařilo se mu vytvořit i trojdiskovou sérii. Fanoušci Fimfára si tak mohou pořídit komplet všech tří filmů a vidět, jak se projekt vyvíjel a proměňoval v čase.

"Koneckonců Fimfárum prochází českými kiny takřka deset let. A to nepočítáme jeho krátkometrážní pohádky z konce let osmdesátých," dodal Vandas. Prodejní cena Blu-ray je 599 a DVD 299 korun. Trojdílná kolekce Fimfára stojí 499 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám