Hlavní obsah

Diváci ČT poprvé rozhodnou, jaký seriál se bude točit

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize přijde už 5. listopadu se Soubojem seriálů. Šest projektů bude bojovat o přízeň diváků, šest pilotních dílů proběhne na obrazovkách, ale jen nejlepší z nich se skutečně promění v seriál.

Článek

Po úvodním večeru se v každém semifinálovém kole utkají dva pilotní díly patřící do stejného televizního žánru. Zároveň se budou i jejich tvůrci snažit přesvědčit diváky, aby pro ně hlasovali.

Ve finále se utkají vítězové z předchozích kol (jeden rodinný seriál, jeden sitcom a jedna detektivka). Pořad má i svou porotu (Halina Pawlowská, F. R. Čech a Ivo Šmoldas), ale o vítězi rozhodnou pouze diváci. Hlasovat mohou pomocí SMS zpráv.

O diváckou přízeň se bude ucházet např. Babička na inzerát režisérky Zuzany Zemanové, Sedmerák Jakuba Koháka, Ambasáda Davida Síse, Úřad Tomáše Svobody, Mazáci Milana Šteindlera a Cirkus Bukowsky Jana Pachla.

Podle autora námětu Jana Potměšila je na projektu především skvělé, že se ČT díky němu otevřela novým tvůrcům a nápadům. "Na jednom prostoru kumuluje obrovské množství hereckých hvězd. Střetnou se kreativní týmy, a to jak na scenáristické, tak režijní rovině. Jedná se o souboj žánrů, příběhů, kreativity," tvrdí Potměšil.

Reklama

Výběr článků

Načítám