Hlavní obsah

Rock a hypnotické afro přivezou Juju

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojice Justin Adams a Juldeh Camara (Juju) už není neznámá ani českým posluchačům a 16. listopadu máme poprvé možnost ji vidět naživo v pražské Akropoli.

Článek

Juju natočili už třetí album, ve studiích Real World pracovali naživo, takže to má být téměř koncertní deska. Míchají rockové riffy s temnějším exotickým zvukem blížícím se psychedelii.

Justin Adams je anglický kytarista, který se pohybuje mezi blues, rockem, punkem a world music. Spolupracoval např. s africkými Tinariwen. K world music se dostal jako dítě diplomata, když pobýval s rodinou v severní Africe. V roce 1980 začínal s The Impossible Dreamers a poté hrál s Jah Wobble's Invaders of the Heart. O první sólo album Desert Road se pokusil v roce 2001 a autorsky se podílel taky na desce Roberta Planta Mighty Rearranger. Od roku 2007 pracuje s Camarou.

Juldeh Camara z Gambie je hráčem na africké housle ritti a ve Velké Británii už spolupracoval s několika místními skupinami. Basák Billy Fuller zase vystupoval s Massive Attack a Strange Sensation Roberta Planta.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro a nebo přímo v Paláci Akropolis.

Reklama

Výběr článků

Načítám