Hlavní obsah

Kasabian vydali svůj soundtrack k neexistujícímu filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští Kasabian přicházejí s pseudo-retro-rockovou deskou Velociraptor!, na které se vyřádili zejména při aranžování s velkým orchestrem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Kasabian

Článek

Partička Kasabian vznikla v Leicestershiru na přelomu století. Vydali tři desky - Kasabian (2004), Empire (2006) a West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009). V současnosti je hlavním autorem a motorem kapely kytarista, klávesák a občasný zpěvák Sergio Pizzorno.

Na albu Velociraptor! přišli s řadou pěkných nápadů, ale že by šlo o umělecké dílo, z něhož by někdo šílel, se tvrdit nedá. Pohybují se mezi indie rockem a čistým popem - půlka desky má spíše kytarový zvuk a minimum elektroniky, ale Kasabian tentokrát odvážně aranžují i s orchestrem, takže deska zní více „soundtrackově“.

Opět prokazují talent na tvrdé riffy, ale celkově mi v tomto hudebním stylu vždy připadali uhrančivější The Black Keys, neřku-li přímo Jack White. Zatímco první a druhý track (Let's Roll Just Like We Used To, Days Are Forgotten) ještě zapadnou do indie škatulky, milá písnička Goodbye Kiss je v podstatě retro pop z šedesátých let. Zní, jako by Kasabian vykradli nějakou baladu Creedence (jistě to nedělali úmyslně). Příjemné osvěžení představuje etno nálada skladby Acid Turkish Bath.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám