Hlavní obsah

Kdo bude hrát Sinatru? Martin Scorsese zatím mlčí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po uvedení 3D filmu Hugo by měl slavný režisér Martin Scorsese začít točit jeden z nejočekávanějších amerických filmů posledních let – životopisný snímek Sinatra. Filmoví fandové zatím spekulují o zásadní otázce, kdo bude hrát Frankieho, největší pop-jazzovou hvězdu všech dob.

Foto: Profimedia.cz

Frank Sinatra

Článek

Scénář sepsal Phil Alden Robinson a produkce se ujali Peter Guber, Gary Le Mel, Scott Rudin a Sinatrova dcera Tina. Kameru má na starosti Michael Ballhaus, filmovou hudbu Howard Shore a střih Thelma Schoonmakerová.

Neví se však nic o hercích. Před více než rokem Scorsese uvedl, že by chtěl získat Ala

Pacina, ten však oficiálně nic nepotvrdil. Pro hlavní roli by v úvahu připadali také Leonardo DiCaprio, Johnny Depp či James Franco.

Foto: Reuters

Leonardo DiCaprio je zaníceným ekologem.

Legendární Frank Sinatra se narodil v Hobokenu (New Jersey) v roce 1915. Poprvé vystupoval už ve 30. letech a o desetiletí později se už stal superhvězdou. Jako

zpěvák přitahoval hlavně teenagery, což v té době nebylo obvyklé, a v roce 1941 se objevil v prvním filmu Las Vegas Nights.

V padesátých letech získal Oscara za roli ve velmi oceňovaném filmu Odtud až na věčnost a jeho kariéra nabrala druhý dech. Vydal úspěšné desky In the Wee Small Hours, Frank Sinatra Sings For Only The Lonely, Swing Easy! a Songs For Swingin' Lovers s legendární skladbou I've Got You Under My Skin.

V šedesátých letech se zrodila řada dalších hitů jako Strangers in the Night a Something Stupid a roku 1970 pak přichází slavná My Way, písnička, která se stala synonymem pro Sinatru. Mladší generaci už byl ale v té době zpěvák velmi vzdálený (rád dával najevo, že nesnáší rock) a jeho popularita klesala. Držitel mnoha Grammy a dalších ocenění zemřel v roce 1998.

Anketa

Kdo by byl nejlepší filmový Sinatra?
Al Pacino
4,7 %
Johnny Depp
20,8 %
Leonardo DiCaprio
26,4 %
James Franco
45,3 %
Harry Connick Jr.
2,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 106 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám