Hlavní obsah

Debbi: Na turné se strašně těším

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátečním koncertem v Litomyšli začne první turné osmnáctileté zpěvačky Debbi. Upozornila na sebe loni skladbou Touch The Sun, za kterou získala letos Anděla od Akademie populární hudby. Její turné čítá čtrnáct koncertů a skončí 24. listopadu v pražském klubu Roxy.

Foto: Archiv, Právo

Kromě písniček z alba zahrajeme několik coververzí a také jednu skladbu, která se na první desku nevešla, řekla Debbi.

Článek

Na jaře jste vydala debutové album Touch The Sun a poté jste absolvovala první koncerty a festivalovou sezónu. Jak je hodnotíte?

Nebylo to pro mě vždycky jednoduché, ale díky profesionální pomoci lidí, které kolem sebe mám, to šlo docela dobře. Festivalovou sezónu jsem si dokonale užila. Na Rock for People třeba hrozně pršelo, přesto se na mě přišlo podívat přes šest tisíc lidí. To není málo. Počasí na festivalech se letos vůbec moc nepovedlo. Hráli jsme asi na třinácti, z toho na deseti pršelo.

Jak vzpomínáte na dvě svá červnová předskakování skupině Roxette v Praze a Ostravě?

Měla jsem velkou trému, protože publikum samozřejmě nepřišlo na mě, ale na Roxette. V Praze to podle mě bylo trochu rozpačité, ale v Ostravě jsem se odvázala a lidem se to, podle jejich reakce, líbilo. Se členy Roxette jsem se jenom pozdravila. Mohla jsem za nimi jít, byli pořád na chodbě před šatnami, ale neměla jsem tu odvahu.

Máte zatím jen jedno album. Jak bude vypadat váš koncert?

Kromě písniček z alba zahrajeme několik coververzí a také jednu skladbu, která se na první desku nevešla. Koncert bude vyvážený, coververze budou prokládat mé písničky. Pokud jde o ty covery, snažíme se je hrát tak, aby byly co nejblíž originálu. Je mezi nimi například písnička od Amy Winehouseové, Adele, Robbieho Williamse nebo Queen. Jejich skladba Don’t Stop Me Now je ovšem dost těžká, pro mě nejtěžší ze všech, které budu zpívat. Na to turné se strašně těším.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám