Hlavní obsah

Gipsy Kings dokončili nahrávání alba a jedou do Brna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Gipsy Kings zahraje 21. října v brněnské hale Rondo, a protože právě dokončila nahrávání svého nového alba, přiveze i čerstvý materiál.

Článek

Album, které vyjde až příští rok, předznamenal singl Samba Samba. Jinak Gipsy Kings samozřejmě hrají i staré hity. Desetičlenná kapela by měla hrát cca dvě hodiny a show doprovodí videoprojekce. Milovníci flamenka a cikánských balad si určitě přijdou na své.

Kořeny Gipsy Kings sahají až do sedmdesátých let, kdy se ve francouzském Arles spojili bratři Nicolas a Andre Reyesovi s bratranci Baliardovými. Nejdříve se jmenovali Los Reyes a dlouho hráli jen na svatbách a večírcích.

Až v druhé polovině osmdesátých let se dopracovali k mezinárodní popularitě a rádia začala více hrát jejich hity Djobi Djoba nebo Bamboleo. V roce 1989 poprvé oficiálně vyšli i v USA a sklidili velký úspěch. Velmi oceňovaná je jejich španělská coververze Hotelu California.

Celkově prodali asi 20 miliónů alb a jejich hudba pronikla i do Hollywoodu (Big Lebowski). Napsali také muzikál Zorro, který byl uváděn ve Velké Británii, Izraeli, Francii, Rusku, Brazílii a Holandsku. Vstupenky na koncert se prodávají v předprodejní síti Ticketportal od 690 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám