Hlavní obsah

Vladivojna La Chia dokončila nové album, vyjít má v listopadu

Právo, Aleš Honus

Nové album svérázné ostravské umělkyně, zpěvačky, skladatelky a výtvarnice jménem Vladivojna La Chia, vyjde v listopadu. Vladivojna o tom informovala na svém webu. Nepočítáme-li soundtrack k Hřebejkově filmu Nevinnost, půjde o druhé sólové album této zpěvačky, známé také ze spolupráce s kapelou Banana.

Článek

Nové album nese název Bohémy a podle zpěvačky je inspirováno „vnitřními stavy člověka a jeho spojením s nynějším světem, ve kterém se nejvíce věcí odehrává jakoby pod povrchem přítomnosti“.

Součástí CD je i překvapení v podobě malé knížky, která obsahuje barevné ilustrace a také divoké a melancholické bajky s názvem Vladibajky. Písně si Vladivojna sama napsala a většinu z nich i otextovala. Nahrála také několik hudebních nástrojů.

,,Poprvé jsem vytvořila album, kde jsou texty stejně důležité jako hudba. Tentokrát jsem dala českým textům opravdu veliký prostor," uvedla Vladivojna v tiskové zprávě k novému albu.

První a vysoce ceněnou sólovou desku Tajemství Lotopu Vladivojna La Chia vydala po pozastavení jejího projektu Banana na podzim roku 2009. ,Album Bohémy jsem připravovala docela dlouho, ale jeho natáčení jsem odsunula pro práci na hudbě k filmu Honzy Hřebejka Nevinnost. Písničky jsem točila v Ostravě se svou stálou sestavou hudebníků," dodala Vladivojna La Chia,  která spolupracuje s kytaristou a producentem Alešem Bajgerem a také s violoncellistkou Terezií Kovalovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám