Hlavní obsah

Supraphon vydává archivní mluvené nahrávky s Filipovským, Medřickou a Kopeckým

Sedmidiskový komplet s nejoblíbenějšími pohádkami s předními interprety, osobité úvahy herce Miloše Kopeckého a legendární nahrávku románu Bylo nás pět s nenapodobitelným Františkem Filipovským se v říjnu objeví v nabídce vydavatelství Supraphon. Znovu se tak může veřejnost zaposlouchat do vyprávění Dany Medřické, Karla Högera, Radoslava Brzobohatého a dalších.

Článek

Podle mluvčího Vladana Drvoty natočil Kopecký své literární a jiné poklesky v lednu 1983 v pražském Divadle hudby za účasti publika. Vyprávění pojal jako osobní zpověď a hlasité přemýšlení o věcech, které zajímaly diváky - to vše s šarmem a humorným nadhledem sobě vlastním.

Slavný humoristický román Karla Poláčka Bylo nás pět vyjde poprvé kompletně na čtyřech CD; jde o historickou nahrávku z let 1955 a 1966. "Nahradí tak zkrácenou zvukovou verzi, která před lety vyšla na jednom nosiči," vysvětlil Drahota. Podle něj i známá a populární televizní verze románu svou vizualizací nekonkuruje nepřekonatelné kvalitě Filipovského četby.

Audiokniha s Medřickou, Kemrem, Somrem a Brzobohatým

Sedmidisková audiokniha s nejoblíbenějšími pohádkami nabídne malým posluchačům 49 převážně českých klasických textů. Mezi jejich interprety jsou například Dana Medřická, Karel Höger, Josef Somr, Josef Kemr či Radoslav Brzobohatý.

Obdobou televizního Večerníčku je v rozhlasovém vydání o pár let starší Hajaja, pohádka před spaním vysílaná pro děti na stanici Českého rozhlasu Praha. Oblibě se těší už pět desetiletí. Jedněmi z interpretů byli v první polovině 80. let také Miloš Kirschner a Helena Štáchová, kteří natočili řadu scének se Spejblem a Hurvínkem. Supraphonské CD dokazuje, že jejich humor ani po téměř třiceti letech nezestárl.

Nejúspěšnější je Pan Buřtík a pan Špejlička

"Supraphon letos vydal šestnáct titulů mluveného slova. Mezi nejúspěšnějšími jsou audioknihy Pan Buřtík a pan Špejlička v autorské interpretaci Zdeňka Svěráka, Aprílová škola básníka Jiřího Žáčka ve vtipném podání týmu herců, Tři tatínci a maminka v podání Libuše Šafránkové a populární kniha Martiny Formanové, kterou osobitě načetla Taťána Vilhelmová," uvedla producentka redakce mluveného slova Naďa Dvorská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám