Hlavní obsah

Líbáš jako ďábel se natáčí v Maroku

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky po uvedení komedie Líbáš jako Bůh, která byla s téměř miliónem diváků komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2009, začala její autorka a režisérka Marie Poledňáková v srpnu natáčet pokračování. To dostalo název Líbáš jako ďábel.

Foto: Archiv, Právo

Jiří Bartoška, Kamila Magálová a Oldřich Kaiser budou natáčet i v Maroku.

Článek

Po měsíční práci v Praze a jejim okolí se nyní filmový štáb přesunul do Maroka, kde natočí zásadní část chystaného příběhu.

Kam české štáby běžně nejezdí

„Čeká nás šestitýdenní maratón natáčení v Maroku, kam zavede děj filmu čtveřici jeho hlavních hrdinů,“ prozrazuje Poledňáková.

„Velice se na natáčení těším, jsem plná energie, cítím se výborně. Mám skvělé herce i spolupracovníky a možnost pracovat v místech, kam české štáby běžně nejezdí. I když to bude nesmírně náročné, věřím, že to zvládneme. Maroko je divukrásná země, budeme točit v Marakéši, na pobřeží oceánu v Essauiře i v poušti,“ dodává nadšeně.

Pro většinu českých filmařů bude práce v Maroku naprostou novinkou. Také proto bude štáb rozšířen o tamní produkční společnost, která poskytuje servis i mnoha hollywoodským produkcím. Režisérka prozradila, že si do Maroka tajně veze i recept na dobrou náladu:

„V novém filmu je situace, kdy spisovatel Karel při autogramiádě odpovídá na otázky a říká: Každý máme problémy. Ale protože žádný jiný život než ten svůj vlastní nemáme, tak je ho lepší brát jako zábavu a i průšvihy si musíme umět vychutnat. A tím mi mluví z duše!“

Kostýmy od Kovaříkové

S Oldřichem Kaiserem, Jiřím Bartoškou, Evou Holubovou a Kamilou Magálovou ve filmu uvidíme Nelu Boudovou, Jiřího Langmajera, Romana Vojtka, Marthu Issovou, Terezu Kostkovou, Milana Šteindlera, Petra Nárožného a další.

Kameramanem je Vladimír Smutný, kostýmy vytvořila módní návrhářka Taťána Kovaříková, hudbu složí Petr Malásek.

Reklama

Související témata:

Související články

Film Líbáš jako Bůh bude mít pokračování

O pokračování komedie režisérky Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh padla první slova ještě před premiérou, když bezprostředně po novinářské projekci rozesmál...

Výběr článků

Načítám