Hlavní obsah

Cirque du Soleil v pražské O2 Aréně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní umělecká skupina Cirque du Soleil přiveze do pražské O2 Arény show nazvanou Alegría. Vystoupí celkem čtyřikrát od 25. května do 27. května.

Článek

Historie Cirque du Soleil sahá až do roku 1984, kdy ho založili kanadští pouliční artisté v Québecu. Nyní sdružuje více než 1200 artistů z různých zemí a jejich vystoupení prý oslovila milióny diváků na celém světě.

"Představení již zhlédlo více jak 10 miliónů lidí po celém světě. Alegría je španělské slovo, které znamená štěstí, radost a jásot. Soubor 55 špičkových artistů ze 17 zemí světa v show Alegría předvádí závratnou akrobacii a neuvěřitelné atletické výkony v sólových i skupinových epických číslech," uvedl Petr Novák z agentury Live Nation.

Slibuje dech beroucí akrobacii Synchro Trapeze, jejichž vystoupení se odehrává ve výšce 12 metrů nad scénou, Power Track, synchronizovanou choreografii na trampolíně nebo Russian Bars, umělce létající vzduchem, provádějící efektní salta a přistávající na tyče, které jsou usazené na masivních ramenech lapačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám