Hlavní obsah

Nightwish se do Prahy vrátí v dubnu 2012

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská metalová skupina Nightwish zahraje 30. dubna 2012 v Tesla Aréně v Praze. Vstupenky se dají koupit v běžných předprodejích už od 5. října.

Článek

Nové album Imaginaerum doprovodí turné s devatenácti zastávkami a dokonce i speciální film.

„Ucítil jsem šílenou potřebu udělat něco, co žádná kapela před námi neudělala. Něco tak velkého, inovativního a šíleného, že to budete buď milovat, nebo nenávidět, ale nenechá vás to chladnými,“ vzpomíná Tuomas Holopainen na moment, kdy se dle svých slov rozhodl dodat hudbě novou dimenzi a celé jejich album převést i do obrazu.

“Tahle kombinace alba a filmu bude první svého druhu (to není tak úplně pravda, pozn.red.). Dobrodružná návštěva místa, které všichni známe, ale už jsme na něj zapomněli. Doufáme, že si tuhle cestu užijete,” tvrdí Holopainen.

Nightwish vznikli v roce 1996 ve Finsku. Proslavili se spojením operního zpěvu a metalu a jejich tváří se stala zpěvačka Tarja Turunenová. Po albech Angels Fall First či Century Child však skupinu opustila. V roce 2007 ji nahradila nová frontwoman Anette a Nightwish vydali album Dark Passion Play.

Vstupenky na koncert budou k zakoupení od 5. října v sítích Ticketpro, Ticketportal a Eventim.

Reklama

Výběr článků

Načítám