Hlavní obsah

Dvořáka čeká v ČT první den a základní plat 200 tisíc

Právo, jp

Radou ČT zvolený nový generální ředitel České televize Petr Dvořák přijde v pondělí 3. října poprvé do práce na Kavčí hory. Čeká ho kolegium, na kterém se setká se všemi vrcholovými manažery, kteří v televizi zůstali. Zároveň bude pobírat nový plat, který má být v základu 200 tisíc korun.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petr Dvořák na volbě generálního ředitele České televize

Článek

Radní ČT stanovili Dvořákovi mzdu včetně kritérií pro pevnou roční odměnu. Její definitivní podoba bude známa ve středu, až ji odsouhlasí Dvořákův právník a rada ji na veřejném zasedání schválí. Dvořákovi má příslušet podle návrhu základní plat 200 tisíc korun a bude mít za rok dvoumiliónový bonus, pokud splní dvanáct úkolů stanovených radními.

Patří mezi ně například sledovanost, která nesmí klesnout pod třicet procent diváckého podílu na trhu, výše zaplacených pokut udělených Radou pro rozhlasové a televizní vysílání, příjmy z prodeje vysílacích práv ČT nebo hospodaření včetně dodržování úspor a mzdové kázně.

Výpověď v ČT dali ještě před Dvořákovým nástupem obchodní ředitel, ředitel programových okruhů, výkonný ředitel ČT 24 a finanční šéfka. [celá zpráva]

Nejdříve si promluví s vedením ČT

Jakými novými lidmi se ve svém nejbližším týmu Dvořák obklopí? Spekuluje se, že by z lidí Novy mohl přijít na funkci finančního ředitele ČT bývalý výkonný ředitel a jednatel společnosti CET 21 Milan Cimirot. Mluví se též o generálním řediteli společnosti MPP (Mediapro Pictures) Petru Erbenovi, dřívějším šéfovi výroby Novy a o bývalé programové ředitelce Primy Janě Kasalové nebo o návratu Zdeňka Šámala, který v ČT zastával post ředitele zpravodajství.

Na rozhodnutí si musíme počkat. Dvořák totiž oznámil, že chce napřed hovořit se všemi nynějšími šéfy ČT, kterým zatím dává přednost, a teprve pak se rozhodne pro obměnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám