Hlavní obsah

Diváci TV Barrandov hledají nejoblíbenější českou písničku

Právo, jp

Největší projekt v historii televize Barrandov odstartuje následující pondělí 3. října od 20.00 hodin v pořadu To byl náš hit. Diváci zvolí během jedenácti živých přenosů nejoblíbenější českou písničku všech dob. Název vítězné písně bude znám 12. prosince.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Leona Machálková, Jitka Zelenková a Lenka Filipová na tiskové konferenci

Článek

První pořad bude nesoutěžní. Televize v něm kromě vysvětlení divákům, jak se bude hlasovat, představí nejoblíbenější hity pop music, které zazpívají mj. Karel Gott, Michal David nebo skupiny Olympik a Chinaski. Vysílá se v přímém přenosu z pražského barrandovského studia číslo 2.

Pak bude následovat sedm soutěžních večerů, rovněž v přímém přenosu. V každém z nich zazní vždy sedm písniček z období zlatá šedesátá léta, pak léta sedmdesátá až devadesátá, písničky současnosti a dva speciály: pro pamětníky a filmové a televizní písně.

Zajímavostí je, že hity té které doby nebudou zpívat původní zpěváci, ale jiní interpreti. Například Jitka Zelenková si vybrala hit Anety Langerové Hříšná těla, křídla motýlí. „Chci píseň zazpívat naprosto jinak než Aneta, ještě nevím jak. Může to být šanson, velké bigbendové aranžmá nebo balada u klavíru,“ prozradila na čtvrtečním představení pořadu Zelenková. Richard Tesařík zazpívá „jinak pojatou“ píseň Daniela Landy Touha. Takových překvapení bude během vysílání více.

Vlastní soutěži předcházel výběr písniček, který probíhal od srpna do 25. září na internetu. Hlasovalo 39 741 lidí, každý z nich nominoval v průměru sedm skladeb. V internetovém hlasování zvítězila píseň Holubí dům (původní interpret Jiří Schelinger). Této skladbě dal na internetu hlas každý desátý člověk.

Reklama

Výběr článků

Načítám