Hlavní obsah

Dyk a Hádek poprvé spolu před kamerou, natáčení filmu Signál finišuje

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Broumova Lhota

Natáčení nového filmu Signál mladého režiséra Tomáše Řehořka a scénáristy Marka Epsteina se pomalu chýlí ke konci. Dvaadvacátý natáčecí den komedie s hvězdným obsazením v čele s Kryštofem Hádkem a Vojtou Dykem coby dvěma podvodníčky strávil štáb v Broumově Lhotě na Vysočině, kde se točila jedna z klíčových scén – závod na motorkách.

Nátáčení jedné z klíčových scén nového filmu SignálVideo: Novinky

 
Článek

Vojta Dyk, Kryštof Hádek, Karel Roden, Bolek Polívka, Kateřina Winterová nebo režisér Jiří Menzel. Takto silné herecké obsazení slibuje nové komediální drama o malém chytrém podrazu, který sází na lidskou chamtivost a touhu přechytračit ostatní. Film podle tvůrců v moderním podání navazuje na tradici hrdinů, jakými byli ve své době například Homolkovi.

„Ten film pro mě, jak já to vnímám, vypráví o takové typické české povaze, kdy většina Čechů místo toho, aby dělala něco sama od sebe, tak sedí s nataženou rukou a čeká, až to někdo udělá za ně,“ říká režisér snímku Tomáš Řehořek, který je podepsaný pod filmy PIKO nebo Czech Made Man.

Hlavní děj příběhu se odehrává v poklidné vesničce, která je tak trochu odříznutá od světa. Její idylu nečekaně rozčeří sympatičtí mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk). Přijeli prý proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí v místních pochopitelné očekávání, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát.

Vesnice se rychle stává bitevním polem, což zajišťuje i řadu komických zápletek. Je ovšem otázkou, zda Filos s Kájou vlastně jsou těmi, za které se vydávají, nebo spíše podvodníčky, kteří jen chtějí z místních vymámit peníze.

Dyk a Hádek si v rolích parťáků padli do noty

„Když jsem četl ten scénář, tak výběr Vojty pro postavu, kterou hraje, byl úplně jasný, ve filmu pak uvidíte proč. Potom jsme hledali Káju, a když Kryštof přišel na casting a sedl si vedle Vojty, tak nebylo co řešit,“ vysvětluje obsazení titulních postav režisér filmu.

A že si oba herci, kteří spolu mimochodem hrají poprvé, sedli, potvrzuje i Dyk: „My jsme si s Kryštofem podle mě už na castingu začali vonět a mně teda voní fakt hodně. Takže si myslím, že to klape a doufám, že to bude třeba i vidět, ta vůně.“

Jednu z vedlejších rolí si zahraje režisér Menzel

Po delší době se před kamerou objeví i známý český režisér Jiří Menzel, tentokrát v roli vesnického usedlíka. Sám tvrdí, že největším problémem je pro něho zapamatovat si text. Do režírování se ale prý Řehořkovi rozhodně neplete. „Absolutně ne, já taky vím, že mě štve, když mi do toho někdo mluví, a zároveň vím, že jenom ten režisér ví, o co jde. Já myslím, že Tomáš to má dobře rozmyšlený, my jsme mluvili trošku o scénáři kdysi dávno, jinak myslím, že mě nepotřebuje,“ dodává Menzel.

Tvůrcům zbývá do poslední klapky ještě osm natáčecích dnů. Do kin by měl jít snímek v půlce února příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám