Hlavní obsah

Nové knihy: Lars Kepler, Ed McBain, Tim Severin a Brian Azzarello

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdne zahajujeme ve znamení detektivního žánru. Švédští manželé Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril, známí po celém světě pod pseudonymem Lars Kepler, nabízejí pokračování románu Hypnotyzér a americký klasik Ed McBain nás opět zavádí do 87. newyorského revíru.

Článek

Lars Kepler: Paganiniho smlouva

V salonu luxusního bytu je nalezen oběšený muž. Oprátka je připevněna k lustrovému háku, v místnosti však není jediný kus nábytku, na který by se předtím mohl postavit...

Zároveň je nalezena utopená dívka. Vyšetřování obou záhadných úmrtí se ujme kriminální komisař Joona Linna. Záhy zjišťuje, že utopená dívka i oběšený muž se nejspíš stali oběťmi vypočítavého zločinu. Druhý díl série Keplerových detektivních románů je stejně úspěšný jako první díl Hypnotizér. Práva byla už prodána do čtyřiadvaceti zemí.

Host, 509 stran, 332 Kč

Ed McBain: Osm černých koní

Na policejní stanici 87. revíru docházejí anonymní dopisy. Obsahují fotografie, jejichž smysl je nejasný: troje policejní pouta, pět vysílaček, osm černých koní… Kdo je odesílá? Co jimi sleduje? A jaký „trest“ čeká na konci té zlověstné řady dopisů? Na tyto otázky si musí odpovědět detektiv Steve Carella. Čím víc se hromadí podivných vzkazů, přibývá mrtvých, napětí narůstá, a kruh se uzavírá…

Hlavní roli tajných vzkazů přece jen hrají koně a všichni vědí, že jich je osm a že jsou černí. Když je posílá Hluchý, o němž se policisté domnívají, že je geniální zločinec, ale nikdy jim nezalhal, něco to už znamenat musí.

BB art, 240 stran, 249 Kč

Tim Severin: Vikingové: Pod ochranou pohanského boha

Do doby, kdy vznikly vikingské báje, zase zve britský spisovatel a vědec Tim Severin. Mimořádné historické dobrodružství prožijeme s americkým autorem a výzkumníkem Clivem Cusslerem. Samozřejmě nemůže chybět příběh plný lásky od mladé americké autorky Anny Godbersenové a na závěr ještě jeden komiks a sice z dílny Američana Briana Azzarella, který se podílel i na Batmanovi.

Thorgils, dítě narozené roku 999 našeho letopočtu, žije postupně na Orknejích, na Islandu, v Grónsku a dokonce i ve Vinlandu, jak se tehdy říkalo Americe. Žije bez matky a bez otcovského zájmu, zato od útlého věku prožívá neuvěřitelná dobrodružství pod ochranou pohanského boha. Takový je hrdina románu odehrávajícího se na severu v době působení prvních křesťanských misií. Když autor uvádí čtenáře mezi vědmy, tak nebájí, ale seznamuje ho se skutečným duchovním dědictvím pohanského severu na podkladě vědeckého bádání, jemuž podrobil i rodinné, sousedské a politické vztahy oné doby.

BB art, 296 stran, 249 Kč

Clive Cussler, Justin Scott: Ničitel

Clive Cussler vyznává životní styl, který se v mnoha směrech podobá životu jeho fiktivního hrdiny Dirka Pitta. Ať už při hledání trosek ztraceného letadla nebo v čele výprav vedoucích k objevení slavných lodních vraků zaznamenává mimořádné úspěchy. V čele skupiny dobrovolníků Cussler objevil víc než šedesát zmizelých lodí historického významu, včetně dávno ztracené konfederační ponorky Hunley. Podobně jako Pitt sbírá starožitné automobily.

Cussler žije střídavé v poušti v Arizoně a v horách Colorada. A v románu Ničitel vytvořil postavu Isaaka Bella, lovce zločinců v divokém akčním historickém thrilleru.

BB art, 392 stran, 299 Kč

Anna Godbersenová: Intriky

Americká autorka se soustředí na vztahy mezi lidmi, kteří hledají porozumění. Prožít ho však není dáno každému. V novém románu se vypravila na Manhattan do roku 1899. I před více než sto lety přece ženy snily o tom „pravém“, bohužel je vždy nutné ho rozpoznat od falešných přátel. A co teprve v takové situaci dokáže napáchat skandální pomluva! Nic nemůže být ve společnosti pro ženu nebezpečnější než skandál, máloco může být však cennější než udržené důvěrné tajemství…

BB art, 296 stran, 229 Kč

Brian Azzarello, Eduardo Risso: 100 nábojů

Světem chodí muž s kufříkem, v němž je pistole a stovka nábojů… a pak existuje i fotka člověka, který vám zničil život. Stačilo jen stisknout spoušť. Jako čtenáři dnes už klasického komiksu se nemusíte bát následků. Ne všechno je však tak jednoduché, jak se zdá, a za každým dobrým skutkem se skrývají temné motivy.

Vše nyní začíná tím, že se soukromý detektiv Milo Garret probírá v nemocnici se zafačovaným obličejem a pamatuje si jen, jak při autonehodě narazil hlavou do čelního skla svého vozu. Temný komiks od Briana Azzarella v ještě temnější až démonické kresbě Eduarda Rissa.

BB art, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám