Hlavní obsah

Britští Hurts letos vyprodali malou Lucernu. Teď se vrací do velké

Novinky, Ondřej Lazar Krynek, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z jejich písní odkapává melancholie jako med ze lžičky, přesto vyprodávají koncerty po celém světě. V březnu vyprodali i pražský Lucerna Music Bar, v srpnu si zahráli na Sázavafestu a teď se znovu vracejí. V pořadí třetí vystoupení této populární britské kapely v České republice můžete zažít 8. října, tentokrát ve velké Lucerně.

Článek

Hurts pochází z Manchasteru a tvoří je dvojice Theo Hutchcraft (zpěv) a Adam Anderson (klávesy). Dohromady se dali oficiálně teprve v roce 2009, to se zrodila legenda hrající na notu posmutnělého synthpopu, které rázem začaly naslouchat davy lidí.

Za úspěch kapely může především první deska Happiness vydaná v září 2010, která je opěvována i samotnými nemilosrdnými hudebními kritiky. Za rok se celosvětově prodalo neuvěřitelných 750 000 kusů a singl Wonderful Life se hrál snad ve všech rádiích zaměřených na střední proud.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Hurts s růžemi, které házela divákům.

Že se kapele v Česku líbí, o tom svědčí i to, že se během svého turné se 150 koncerty ve 40 zemích podívala dvakrát do Prahy a míří sem už potřetí. Poté co na jaře tohoto roku vyprodala pražský Lucerna Music Bar, podruhé vystoupili na letním festivalu Sázavafest, který ocenili jako jeden z nejlepších koncertů léta. V ten den bylo na festivalu až 17 000 lidí.

Kapela vydala doposud jen jedno cédéčko, a tak jim podle jejích slov někdy vyčítají, že jsou jejich koncerty krátké. Seskupení ale pomýšlí na další album a podle nich se fanoušci, kteří v říjnu zavítají do velké Lucerny, mohou těšit na nové písně.

"Chceme v té době mít nejméně jednu novou (skladbu, pozn. red.), protože když už to bude letos opravdu potřetí, nemělo by to být stejné," naznačil v srpnovém rozhovoru pro Právo klávesista Adam Anderson. Možná to bude právě píseň o Praze, s možností jejíhož vzniku koketoval v rozhovoru Theo Hutchcarft. [celá zpráva]

Hurts přijedou do velké Lucerny 8. října. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro za cenu 720 korun + poplatky.

Vybrané skladby Hurts si můžete poslechnout zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Hurts: Pojďme napsat písničku o Praze...

Festival Sázavafest, který se poprvé představil v Benešově u Prahy, zakončil v neděli 8. 7. 2011 svůj již jedenáctý ročník. Mezi účinkujícími byla také kapela...

Výběr článků

Načítám