Hlavní obsah

Fenič chce od členky Rady ČT omluvu a rezignaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Producent Fero Fenič chce, aby se mu členka Rady České televize Dana Eklová omluvila a odstoupila z funkce. Podle něj ho poškodila při první volbě ředitele ČT, protože ostatním členům rady říkala, že projekty, které pro ČT jeho firma dělala, byly předražené.

Článek

Fenič se ucházel o post ředitele ČT, nepostoupil ale mezi pětici kandidátů, z nichž se bude šéf instituce vybírat.

Podle něj pro něj radní nehlasovali právě kvůli tomu, co o něm řekla Eklová.

"Pan Fenič si na České televizi vydělal asi 150 miliónů, jeho projekty byly předražené. Já jsem na to radní před volbou upozornila, jasně jsem řekla, že jeho zvolení by bylo totéž jako udělat kozla zahradníkem," řekla v Deníku z 15. září Eklová.

Fenič ČTK řekl, že suma je zřejmě součtem  rozpočtů za všech asi 1000 pořadů, které v uplynulých letech České televizi jeho společnost dodala. Prohlásil, že on sám si podobnou sumu v ČT ani mimo ni nevydělal.

Pokud Eklová neodstoupí do úterý 20. září, podá na ni žalobu.

Kolem volby ředitele ČT je vzrušená atmosféra. Kandidáty kritizují i odbory ČT, kontroverze vzbudily jejich schůzky s politiky. [celá zpráva]

Rada bude ve středu 21. září vybírat z pětice jmen, Petr Dvořák, Hynek Chudárek, Roman Bradáč, Radomír Šimůnek a Jan Svoboda. [celá zpráva]

Proti očekávání v pětici chybí právě Fenič nebo bývalý šéf vydavatelství Economia Michal Klíma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám