Hlavní obsah

O víkendu pokračuje Dvořákova Praha

Novinky, sad

Festival Dvořákova Praha pokračuje i o víkendu. Vystoupí na něm vynikající ruský klavírista Nikolaj Luganský nebo jeden z nejlepších současných světových trumpetistů Hakan Hardenberger.

Článek

"Ruský klavírista Luganský představí v pátek večer ve Dvořákově síni Rudolfina díla Fryderyka Chopina a Ference Liszta. Luganský vyhrál v roce 1994 Čajkovského mezinárodní klavírní soutěž a jeho bývalá učitelka Tatiana Nikolajeva jej prohlásila za „následovníka v řadě velkých ruských klavíristů“. Pravidelně vystupuje ve významných koncertních síních a spolupracuje s nejlepšími světovými orchestry," uvedla PR manažerka festivalu Klára Bumbálková.

V sobotu nás čeká koncert pro děti (10:30, Dvořákova síň, Rudolfinum). Výběr z Dvořákových Slovanských tanců představí Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Ondreje Lenárda. Koncertem bude děti provázet moderátor Jan Čenský. Po skončení koncertu je ve spolupráci s Českým rozhlasem připraven v prostranství před Rudolfinem dětský den se soutěžemi, divadelním představením a kouzelníkem. Večer zazní ve Dvořákově síni Slovanské tance ještě jednou v nezkrácené verzi pro dospělé publikum.

"Nedělní večer bude patřit sólové trubce Håkana Hardenbergera, který je dnes považován za jednoho z nejlepších trumpetistů světa. V roli sólisty vystoupí s WDR Sinfonieorchester Köln, který bude řídit neméně uznávaný skandinávský dirigent Jukka-Pekka Saraste. Společně zahrají skladby Josepha Haydna a Ludwiga van Beethovena včetně jedné z posluchači nejvyhledávanějších skladeb Beethovenovy páté Symfonie Osudové," dodala Bumbálková.

Reklama

Výběr článků

Načítám