Hlavní obsah

Nové knihy: Rjú Murakami, John Sandford, Alison Weirová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knižní nabídka tohoto týdne začíná ponurým příběhem japonského spisovatele a režiséra Rjú Murakamiho, pokračuje neméně pesimistickým pohledem amerického novináře a spisovatele Johna Sandforda a o nic optimističtější nebude pohled do Anglie v časech Jindřicha VIII. od britské autorky Alison Weirové.

Článek

Rjú Murakami: Nekonečná, téměř průhledná modř

Jak je tomu s promiskuitou a drogovou závislostí mezi revoltující japonskou mládeží v japonském městečku s americkou vojenskou základnou? Mladí hrdinové se evidentně zajímají výhradně o sex, drogy a v lepším případě ještě o rokenrol. Samotný příběh je ponurý až nihilistický, obsahuje řadu násilných scén, které však patří k prostředí, o které jde. Život se vždy neodehrává tak, jak bychom si přáli. Deziluze mladé generace, i když jde o Japonsko před řadou let, má co říci i současnému světu...

Argo, 132 stran, 198 Kč

John Sandford: Temný měsíc

Tři vraždy v malém městečku ve státě Minnesota mají za následek, že se Virgil Flowers z Úřadu kriminálního vyšetřování ocitá ve víru událostí rozpoutaných vrahovou osobní pomstou - a ta postupně začíná dostupovat vrcholu. K tomu přibyl detektivův „příběh“, Virgil Flowers je třikrát rozvedený, na policistu má možná trochu dlouhé vlasy, ale než se dal do služeb zákona, vystřídal během tří let několik zaměstnavatelů. Jak tedy souvisí řešení vražd s jeho minulostí?

BB art, 336 stran, 249 Kč

Alison Weirová: Pád Anne Boleynové

Renomovaná historička Alison Weirová, jejíž práce z oboru literatury faktu jsou českým čtenářům dostatečně známé, se v nejnovější knize Pád Anne Boleynové vrací k začátkům své vědecké dráhy. Královně Anně se totiž věnovala v obsáhlých pracích Šest žen Jindřicha VIII. a Jindřich VIII.: Král a dvůr. Tentokrát se však soustřeďuje na poslední čtyři měsíce královnina života a vykládá ústřední problém Jindřichova panování, totiž bezpodmínečnou nutnost mužského potomka a dědice trůnu v situaci, kdy nejistá nástupnická práva Tudorovců bez něho nadále hrozila krvavou občanskou válkou.

BB art, 472 stran, 399 Kč

Sága o Völsunzích a jiné ságy o severském dávnověku

Odkud čerpali svou inspiraci autor jako J. R. R. Tolkien? Ságy o dávnověku předávané z generace na generaci jsou skvosty vypravěčské tradice nám tolik blízkého Islandu. Otevírají svět, v němž se bájní severští hrdinové utkávají s nadpřirozenými protivníky, oddávají se bujarým pitkám a usilují o nedobytné panny. Tři stěžejní ságy – o Völsunzích, Ragnarovi, Huňaté nohavici, o Bósim – se tak pohybují mezi hrdinskou tragikou a zemitým komičnem, rytířskými mravy, vikingskou krutostí a odvážnou erotikou, mezi pohádkovostí a realistickou psychologií. Třeba Sága o Völsunzích inspirovala Richarda Wagnera k monumentálnímu opernímu cyklu Prsten Nibelungův.

Argo, 224 stran, 298 Kč

Jeff Carlson: Zóna pandemie

Fiktivní příběh o zkáze zeměkoule v ne příliš daleké budoucnosti, nebo realita, která čeká naše prapotomky? Nejdřív byla Země zpustošena nanopandemií, miniaturními nanoboty, kteří se vymkli kontrole a živili se a replikovali požíráním tkání všech teplokrevných organismů nacházejících se pod úrovní tří tisíc metrů nad mořem. Zbytky lidstva se pak vrhly proti sobě a rozpoutaly krátkou zuřivou světovou válku. Rusové spolu s Číňany vpadli do Severní Ameriky. Nyní ruská a čínská vojska stojí v okupované Kalifornii proti těžce pošramoceným spojeneckým silám USA a Kanady. Domluví se lidstvo, nebo zvítězí „bezduchá“ technika?

BB art, 312 stran, 249 Kč

Ennis Garth, Fernandez Leandro: Punisher Max: Dole je nahoře, černá je bílá

Není pochyb, že každý z nás má nějaké slabé místo. Takže ho musí mít i Punisher a gangster Cavella si myslí, že ho našel a dostane se mu na kobylku. Jenže ho to hlavně naštve - a New Yorkem se tak prožene děsivá vlna násilí a chaosu, díky němuž vylézají z děr i další dravci. Punisher je ten typ člověka, za kterým zůstávají hromady mrtvol a vystřílených nábojnic, i když má naprosto obyčejný pracovní den. A co se asi stane, když někdo schválně znesvětí hrob jeho rodičů, jen aby ho ještě víc vytočil? Pokud se čtenář domnívá, že nastane apokalyptické krveprolití, není proč mu to vymlouvat.

BB art, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám