Hlavní obsah

Padla první klapka seriálu Sanitka II

Právo, jp

Česká televize začala v pondělí na vysílači Liblice u Českého Brodu natáčet třináctidílné pokračování seriálu Sanitka. Nebudou v něm chybět akční scény, honičky aut po Praze, ani kaskadérské výkony. Scénář napsal Ivan Hubač, režisérem je Filip Renč.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisér Filip Renč

Článek

„Jde o realizačně nejnáročnější seriál v historii české seriálové tvorby,“ poznamenal při natáčení šéfproducent ČT Jaroslav Kučera. Třináctidílný televizní román o záchranné službě těchto dní navazuje na příběhy z osmdesátých let minulého století. Nedávno je ČT reprízovala v neděli v poledne.

Diváci se setkají s původními postavami (např. Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Tomáš Juřička, Pavel Zedníček), nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými. V rolích nových protagonistů diváci uvidí Dagmar Havlovou, Jiřího Dvořáka či Marka Vašuta. Natáčet se bude letos na podzim a na jaře příštího roku, seriál se dokončí v roce 2013.

Autor původního seriálu Jiří Hubač sám pokračovat nechtěl, přestože byl v tomto smyslu několikrát osloven. Nakonec se rozhodl poskytnout práva na další díly svému synovi, scenáristovi Ivanu Hubačovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám