Hlavní obsah

Nejlepší country? Podle Američanů Blake Shelton, Brad Paisley a Taylor Swiftová

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejvíce nominací na americké Country Music Association Awards získali Taylor Swiftová, Blake Shelton, Brad Paisley a Jason Aldean. Každý z nich má pět želízek v ohni.

Článek

Všichni jmenovaní byli nominováni na album roku a další hlavní kategorie. O nejvyšší ocenění "entertainer of the year" se utkají ještě s Keithem Urbanem. Slavnostní předávání cen budou 9. listopadu v Nashvillu moderovat zpěváci Paisley a Underwoodová.

Pro Aldeana je nominace na zpěváka roku první, debutoval teprve v roce 2005. Jeho konkurenti Shelton, Paisley, Urban a Chesney už jsou zkušenější. Mezi nováčky patří také The Band Perry a Zac Brown Band, kteří mají po čtyřech nominacích. Budou soupeřit o titul nejlepší vokální skupina se slavnými Lady Antebellum, Little Big Town and Rascal Flatts a o titul nejlepší nováček s Lukem Bryanem, Erikem Churchem, Thompson Square a Chrisem Youngem.

Ceny Country Music Association Awards jsou poměrně významné, protože v americkém hudebním průmyslu má country mnohem větší podíl než v evropském, kde je zcela okrajové. Nejpopulárnější američtí interpreti mohou i v dnešní internetové době prodat až dva milióny kopií jednoho alba.

Reklama

Výběr článků

Načítám