Hlavní obsah

Valašský bard Tomáš Kočko je průvodcem cyklu Návraty k divočině

Právo, Aleš Honus

Valašský písničkář Tomáš Kočko je průvodcem nového dokumentárního cyklu Návraty k divočině, který začne od tohoto pátku vysílat Česká televize.

Článek

Hudebník ve třinácti pokračováních seriálu, který vznikl v ostravském studiu, představí třináct národních parků na území České republiky a Slovenska. V každém z pokračování pak zazní v jeho podání některá z lidových písní, které v jednotlivých regionech vznikly.

„Každý díl nového dokumentárního cyklu si vybírá necelých třicet minut z vysílacího času, aby ukázal krajinářské hodnoty, vzácnou flóru i faunu, a podtrhnul při tom také pozitivní příklady soužití člověka s přírodou bez jakýchkoliv nevratných zásahů,“ uvedla mluvčí ostravské televize Jolanda Pilařová.

První díl bude vysílat program ČT2 v pátek od 17.50, další pokračování si mohou diváci naladit vždy v každý následující pátek ve stejnou hodinu. Pod každým z pokračování je podepsán jiný režisér a také kameramanů se na seriálu podílelo více. „Začneme Velkou Fatrou, vydáme se na Šumavu, do Slovenského ráje, na Poloniny, v říjnu navštívíme Česko-saské Švýcarsko, Muráňskou planinu a Pieniny, listopadové díly jsou věnovány Krkonošskému národnímu parku, Slovenskému krasu, Nízkým Tatrám a Národnímu parku Podyjí,“ uvedla mluvčí. Poslední dvě prosincová vydání zavedou diváky na Malou Fatru a  do Tater.

Reklama

Výběr článků

Načítám