Hlavní obsah

Nová DVD - Čertova nevěsta, Thor, Odnikud někam a Simpsonovi

Právo, Věra Míšková

Do pohádkového světa nás tento týden pozve Čertova nevěsta režiséra Zdeňka Trošky. Ve skvělém obsazení s Chrisem Hemsworthem, Natalií Portmanovou, Anthonym Hopkinsem a dalšími přichází Thor. Vítězný film loňských Benátek Odnikud někam natočila Sofia Coppolová a pro čistou zábavu a potěšení je tu další série Simpsonových.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Čertova nevěsta

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se o pomoc na čerta, a brzy se narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země, a tak uniknout svému osudu. K tomu jí však nakonec pomůže její láska Štěpán, který přemůže samotného Lucipera.

Čertova nevěsta, ČR, 2011, pohádka, 101 min., režie: Zdeněk Troška, hrají: Václav Šanda, Eva Josefíková, Sabina Laurinová, David Suchařípa, Jana Andresíková, Barbora Munzarová, František Němec, a další.

Thor

Svět má spousty hrdinů, ale jen jeden z nich je bůh! Když je arogantní válečník Thor vypovězen z rodného Asgardu na Zemi, ztratí své zázračné schopnosti. Aby si je vydobyl nazpět, musí se padlý vládce bouře postavit invazním jednotkám, které ho mají zničit. Při tom zjistí, v čem spočívá skutečné hrdinství.

Thor, USA, 2011, akční, 110 min., režie: Kenneth Branagh, hrají: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Natalie Portmanová, Stellan Skarsgård, Adriana Barraza a další

Odnikud někam

Scenáristka a režisérka Sofia Coppolová (Ztraceno v překladu, Marie Antoinetta), ve svém filmu vtipným, dojemným a vnímavým způsobem nahlédla do života herce Johnnyho Marca.

Johnny žije v legendárním hollywoodském hotelu Chateau Marmont. Po okolí se projíždí ve Ferrari a v zásobě má vždycky dostatek krásných dívek i různých pilulek. Obklopen přepychem si užívá svůj sladký život. Pak se ale v hotelu nečekaně objevuje jeho jedenáctiletá dcera Cleo, jediný úspěch jeho nepovedeného manželství. Díky ní začíná Johnny přemýšlet o svém životě a klade si otázku, které se nevyhne nikdo z nás: Jakou životní cestou jít dál?

Odnikud někam, USA 2010, drama, 94 min., režie: Sofia Coppolová, hrají: Stephen Dorff, Elle Fanningová a další.

Simpsonovi - 10. sezóna

Celkem 23 kreslených epizod nabitých gagy a typickou simpsonovskou dobrosrdečností je okořeněno pikantními bonmoty a dochuceno extra tvrdými kreslenými kameňáky. Uvidíte Simpsonovské biblické příběhy s nahým Homerem a Marge v rolích Adama a Evy, ufňukaného Milhouse a Barta svádějícího bitvu s Goliášem II. Je tu také dojemná epizoda Ať žije Flanders na motivy několika tisíc pravdivých příběhů, ve které Homer a Flanders jedou do Las Vegas, opijí se a ráno se proberou ženatí s dvojicí lehkých žen. A nesmíme zapomenout na Speciální čarodějnický díl IX, kde Krusty říká: „Připravte se na nejbrutálnější a nejkrvavější epizodu Itchyho a Scratchyho všech dob!“

Simpsonovi – 10. sezóna, 4 DVD, 23 dílů, USA 2010, animovaný, komedie, režie: Steven Dean Moore, Jen Kamerman, Jim Reardon, Brad Bird

Reklama

Výběr článků

Načítám