Hlavní obsah

Veteráni amerického punku vystoupí na Strahově

Novinky,
Praha

V pražském klubu 007 vystoupí v neděli americká punková skupina The Freeze, která hraje už od roku 1978. Proslavil ji první singl z roku 1980 I Hate Tourists. Letos jim po 12 letech vyšlo nové EP.

Článek

Hlavní postavou je od počátku zpěvák Clif Hanger, který jako jediný z původního obsazení působí v kapele až do dneška. I když skupina pocházela z východu USA, nepřitvrdila pod vlivem newyorské scény, ani nevsadila na straight edge jako washingtonské kapely, produkovala melodický punk kalifornského střihu.

Skupině trvalo poměrně dlouho, než se prosadila, protože její členové byli velmi mladí, zpočátku z města Cape Cod v Massachusetts, kde se narodili, nemohli ani jezdit do Bostonu.

Prorazila s EP deskou Guilty Face, které předznamenávalo bostonské hardcore. Po ní přišla klasická alba Land Of Lost a Rabid Reaction.

Po návratu na scénu v devadesátých letech hrála melodický punk, jaký přináší deska Mistery Loves Copany. O jejich významu svědčí, že The Unseen hrají jejich píseň Talking Bombs. The Freeze ale nežijí z minulosti, na letošním turné propagují EP desku Blood Flows Home, první novou nahrávku od alba One False Move z roku 1999.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám