Hlavní obsah

Natočte dobrou coververzi Nirvany, Struny podzimu slibují 20000 korun

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte, že na to máte? Dvacet tisíc korun dostane autor nejlepší coververze hitu Smells Like Teen Spirit od Nirvany. Festival struny podzimu čeká na vaše dílo do 20. října.

Článek

Smells Like Teen Spirit od Nirvany patří k nejpředělávanějším písním v dějinách. Dříve, než se pustíte do coververze, je dobré vědět, že jich existují stovky a být originální bude hodně těžké. Pustíte se totiž do soutěže s hvězdami, jako jsou Tori Amos, Paul Anka, Patti Smith, Rhytms del Mundo a další.

Soutěž festivalu Struny podzimu O2 Extra šance je určena všem českým hudebníkům. Coververzi písně Smells Like Teen Spirit musí poslat nejpozději do 20. října 2011 na e-mailovou adresu sance@strunypodzimu.cz.

"Profesionální nahrávka není podmínkou, rozhodující je umělecká kvalita a invence. Hodnocení proběhne ve třech kolech. Odborná porota nejdříve vybere patnáct nejlepších nahrávek, jež se následně utkají o přízeň veřejnosti. Všech patnáct skladeb bude zveřejněno na webových stránkách Strun podzimu a hudební fanoušci budou mít možnost hodnotit nahrávky a prostřednictvím e-mailového hlasování ovlivnit výsledek," sdělila mluvčí festivalu Silvie Marková.

Z pěti coververzí s nejvyšším počtem hlasů vybere vítěze jazzový pianista Robert Glasper, který na Strunách podzimu vystoupí hned dvakrát. Právě při jeho prvním vystoupení v rámci klubové noci Strun podzimu Spotlight bude 5. listopadu v klubu Roxy/NoD vyhlášen vítěz celé soutěže. Na klubové noci, minifestivalu talentů mezinárodní i české scény na Strunách podzimu, vystoupí vedle Glaspera, který se zde představí se svou hiphopovou formací Robert Glasper Experiment, vítězové loňského ročníku soutěže Soliloqui, dále Ondřej Pivec, Vojtěch Dyk, En.dru, zpěvák Ghostpoet z Velké Británie, Orchestr Berg a řada dalších. Více na www.strunypodzimu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám