Hlavní obsah

Nové knihy - Cecilia Ahernová, Lincoln Child, Douglas Preston

Právo, František Cinger

Se začátkem září přichází mezi knižními novinkami působivý román Cecilie Ahernové, dílo dvojice amerických autorů techno-thrillerů a hororů Lincolna Childa a Douglase Prestona, dále soubor povídek amerických spisovatelek vzdálených časově, nikoli však pocity či ostrostí pohledu, i biografický román americké autorky Margaux Fragosová nabízející zpověď zneužívané dívky a mladé ženy.

Článek

Cecilia Ahernová:

Vzpomínky na zítřek

Tamara Goodwinová se narodila jako dívka se zlatou lžičkou v puse, jak se říká. Vyrostla v domě se soukromou pláží, se šatníkem plným značkového oblečení. Pojednou však přijde o otce, o majetek a všechno, co považovala za samozřejmost. Matka nemá jinou možnost, než se vyrovnat s manželovými věřiteli a odstěhovat se s ní na venkov k Tamařinu strýci a tetě. Strážní domek na panství Kilsaney je na hony vzdálený světu, na který byla zvyklá. Do života jí však nečekaně zasáhne záhadná stará kniha, opatřená zlatou sponou. Když do ní nahlédne, objeví tajemství, které jí vyrazí dech a změní znovu celý její dosavadní život.

BB art, 296 stran, 249 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Poklad

V thrilleru Poklad se jeho hledači pokoušejí rozluštit záhadu po staletí zvanou „Vodní štola“, což je labyrint šachet a kanálů, ležící jako medová plástev v hloubi malého ostrova na pobřeží Maine. To je nejsevernější stát kontinentální části Spojených států amerických na východním pobřeží severoamerického kontinentu. Rozluštění této záhady, která na Zemi zůstala, se neobejde bez špičkové technologie, a je za ně třeba zaplatit vysokou cenu, možná i tu nejvyšší. Po knize sáhnou ti, kdo mají rádi techno-thrillery.

BB art, 324 stran, 249 Kč

Antologie povídek:

Cesta Amerikou

Z donedávna u nás téměř neznámého literárního žánru americké regionální prózy, literatury místního koloritu, představeného povídkami neprávem pozapomenutých spisovatelek přelomu 19. a 20. století spjatých s novoanglickým venkovem, Louisianou a New Orleansem, či přímo s mexicko-americkým pohraničím (chicanská literatura), sestavily editorky Dagmar Pegues a Tereza Kynčlová reprezentativní výbor pojmenovaný Cesta Amerikou, který doprovodily zasvěcenými studiemi o těchto svébytných literaturách a medailony autorek. Životy těchto spisovatelek se často podobaly tragickým osudům jejich hrdinek na cestě za spravedlivým postavením ve světě.

Host, 240 stran, 224 Kč

Margaux Fragosová:

Tygře, tygře

Působivý příběh Tygře, tygře vypovídá s šokující upřímností o síle vzpomínek zneužívané dívky, později mladé ženy. Naprosto mimořádná biografie přináší neúprosnou sondu do autorčiny psychiky a sděluje čtenářům – včetně rodičů a zneužitých osob –, jak dokonale dokáže pedofil oběť ovládnout a připoutat k sobě. Malá Margaux se jednoho dne seznámí na plovárně s Peterem Curranem. Je jí sedm let, jemu jednapadesát. Peter dívenku i její matku okouzluje pohádkovým světem, podobným Alence v říši divů. Charismatický muž dívku i její blízké zcela ovládne. Když je Margaux dvaadvacet let, nemocný a výčitkami svědomí sužovaný šestašedesátiletý Peter se zabije. Jak žít dál?

Jota, 258 stran, 223 Kč

Alan Grant, Keith Giffen a Simon Bisley:

Lobo: Poslední Czarnian

Toto dnes již klasické dílo, které stálo u zrodu komiksového fenoménu jménem Lobo, vyšlo z pera Keitha Giffena a Alana Granta, duchovních otců této kontroverzní, amorální a brutální, leč jistým vyšinutým způsobem velice zábavné komiksové postavy. Svou neopakovatelnou drásavou kresbou je doplnil Simon Bisley, mistr přebujelé obrazové muskulatury, jenž je s touto postavou nerozlučně spjat. Začátek je dán setkáním Loba s úkolem převézt vězně přes půl vesmíru, navíc je tím vězněm někdo, koho nesnáší ze všech nejvíc - jeho bývalá třídní učitelka. Bohužel Lobo odpřísáhl, že ji dopraví na místo určení živou... a Lobo své slovo vždycky drží. Sešit nabízí kompletní uzavřenou čtyřdílnou minisérii.

CREW, 96 stran, 289 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám