Hlavní obsah

NME: Facebook může otřást celým hudebním trhem

Novinky, Stanislav Dvořák

Facebook už brzy, možná do měsíce, rozjede vlastní hudební služby. To by znamenalo revoluci na hudebním trhu, protože sociální síť má asi 750 miliónů uživatelů.

Článek

Podle britského serveru NME bude nová služba odtajněna 22. září na konferenci v San Francisku. Prodejci hudby, kteří už díky stahování přišli o většinu zisků, teď prožívají infarktovou situaci. Takové globální "monstrum" jako Facebook je může úplně zničit.

Deník LA Times uvedl, že Facebook nechce prodávat mp3 přímo, ale má partnera, kterému na to poskytne prostor. Jon Fortt z CNBC řekl, že Facebook odhalí svou novinku 22. září.

Manažeři Facebooku dosud odmítali cokoliv komentovat. Vzhledem k tomu, že síť má 750 miliónů uživatelů, může udělat cokoliv a bude to mít velký význam pro celý trh. O hudební službě se už v souvislosti s Facebookem hovoří velmi dlouho.

Jediný velký český internetový prodejce mp3 i-legálně.cz zkrachoval. Má ho nahradit projekt MusicJet, jehož prostřednictvím prý bude možné přehrát tisíce skladeb od různých interpretů a měl by začít fungovat také v září. Český projekt ale vůbec nemůže konkurovat Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám