Hlavní obsah

Na Polívku zamíří diváci do Uhříněvsi

Právo, Jiří P. Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 15. září otevře valašský král v Uhříněvsi pobočku brněnského Divadla Bolka Polívky U22. V sále pro 316 diváků nadstandardně rekonstruované sokolovny zahájí sezónu komedie Samuela Benchetrita Mínus dva. V režii Juraje Nvoty se představí Milan Lasica, Bolek Polívka, Jitka Čvančarová a Martin Hofmann.

Foto: Jiří P. Kříž , Právo

První moravské divadlo v Praze 22-Uhříněvsi: Divadlo Bolka Polívky U22.

Článek

„To je osud,“ řekl ve středu novinářům Polívka. „Divadlo jsem začal hrát v Sokolu Vizovice, a možná až do smrti budu teď hrát za Sokol Uhříněves.“ Jak dále uvedl, na scéně se budou střídat české, moravské a slovenské soubory.

„Jsme první moravské divadlo, které bude spravovat scénu v Praze,“ pochlubil se vrchní velitel moravských vojsk.

„Utvoříme prstenec moravských divadel kolem vnitřní Prahy, kam žádné diváky už nepustíme. Vyhladovíme je. Však přijdou s prosíkem,“ uzavřel plány. Ještě v září se v Uhříněvsi představí Milostný trojúhelník (Martin Zbrožek, Pavel Liška, Josef Polášek), O lásce (Jana Krausová, Karel Roden) a Miláček Anna (Martina Hudečková, Saša Rašilov, Vanda Hybnerová, David Prachař a Linda Rybová).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám