Hlavní obsah

Pořadatel: Kytarista Blackmore utekl Čechům s penězi a nezahrál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na západočeském hradě Švihov se slavný kytarista Ritchie Blackmore a skupina Blackmore´s Night moc nepřevedli. Blackmore podle tvrzení pořadatele sbalil peníze a odjel. Dodnes nic nevrátil, pořadatel zkrachoval a lidé přišli o peníze za lístky.

Článek

Pracovník hradu Švihov, který pronajímá místo a sám nic nepořádá, slova pořadatele potvrdil.

„Téměř dva týdny (do pátku 26. 8. 2011) jsme se snažili dohodnout s Blackmore´s Night na možnosti nahradit fanouškům Blackmore´s Night neuskutečněné vystoupení na nádvoří hradu Švihov nabídkou použití vstupenek ze Švihova na dalším koncertě skupiny v České republice, které proběhne v rámci následujícího evropského turné; a části návštěvníků, kteří by odmítli využít možnost navštívit příští koncert, vrátit podstatnou část vstupného. Manažerka Blackmore´s Night to však odmítla,“ uvedl pořadatel Bulldozer Live v oficiálním prohlášení.

Na e-maily promotérů manažerka nereagovala a ignorovala telefonáty s českým předčíslím 042. Honorář za neuskutečněné vystoupení zůstává v plné výši na účtu Blackmore´s Night, dodává pořadatel.

Přitom stačilo počkat, až se přežene bouřka, a Blackmore klidně vystupovat mohl.

Soudní spor podle pořadatele nepřichází v úvahu, protože náklady na služby americké právní kanceláře by byly vyšší než vysouzená částka. Podle smlouvy s Blackmore´s Night je možné vést soudní spory pouze v New Yorku.

Fanoušci ale v diskuzích na stránce http://blackmoresnight.cz zmiňují, že na hradě byla údajně neprofesionálně rozvedena elektřina a mohlo tam být skutečně nebezpečno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám