Hlavní obsah

Potíže se vzpomínkovým koncertem pro Jacksona, fanoušci nechtějí vzpomínat

Právo, Jaroslav Špulák

S uspořádáním vzpomínkového koncertu pro zesnulého krále popu Michaela Jacksona dosud hlasitě nesouhlasili jeho bratři Jermaine a Randy. „Nemůžeme podporovat akci, která se bude konat v době soudního přelíčení v případu Michaelovy smrti,“ tvrdí a dělí tak, jinak v otázce uctívání zesnulého syna a bratra soudržnou rodinu, na dva tábory.

Článek

Ten druhý, v čele s matkou Katherine, záměr uspořádat vzpomínkový koncert 8. října v Cardiffu protlačuje vší silou. Nyní už je však v menšině. Pětatřicet fanklubů z celého světa se spojilo a napsalo pořadatelům otevřený dopis, ve kterém vyzývají ke zrušení akce. Jacksonovi fanoušci jsou totiž přesvědčeni, že je „odsouzená k neúspěchu“.

Argumentů našli celou řadu. Zopakovali, že koncert se má konat v době soudního přelíčení s Conradem Murrayem, kritizují přemrštěnou cenu vstupenek, nejasnosti kolem toho, které charitativní organizace obdrží výtěžek z akce i neschopnost pořadatelů garantovat účast ohlášených účinkujících.

Skandál pak vyvolalo ohlášení skupiny Kiss a její následné stažení ze seznamu účinkujících. Fanoušci si moc dobře pamatují, že její baskytarista Gene Simmons minulý rok v rozhovoru pro časopis Classic Rock prohlásil, že Jackson byl pedofil, a nechápou, jak pořadatelé vůbec mohli s kapelou o účasti jednat, natož se dohodnout.

Stále není jasné, kdo bude vystupovat

Když bylo v červenci konání Michael Forever: The Tribute Concert ohlášeno, vypadalo to jako událost. Pořadatelé v čele se zkušenou agenturou Global Live Events ovšem od té doby selhávají. 3. srpna neohlásili jména účinkujících, jak slíbili, s prodejem vstupenek začali nenápadně a pozvolna, na akci se dosud nepodařilo zajistit dost velkých hvězd, jak bylo slíbeno, a mnohé (Usher, Kanye West, Justin Bieber) účinkovat kvůli zaneprázdnění odmítly.

Navíc nebylo dosud zveřejněno, kolik vstupenek z pětasedmdesátitisícové kapacity stadiónu je již prodáno, což samo o sobě naznačuje počátek fiaska.

Vzpomínka na Jacksona je stejně tajemná, jako byl on sám. Jeho fanouškům to vadí a chtějí akci zrušit. Pokud by se tak stalo, tragédie pro hudební historii to rozhodně nebude.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám