Hlavní obsah

Jak Yesmeni napravují svět na Fresh Film Festu

Novinky, Lucie Poštolková

Nespravedlnost a chamtivost vládne v politice, ale i mezi nejvlivnějšími společnostmi. Proti tomu všemu bojují aktivisté Andy Bichibaum a Mike Bonanno. Mezi jejich zbraně patří humor, média a dobré nápady.

Článek

Víte co se stane, pokud se někdo vydá do britské televize BBC a zveřejní zprávu, že nadnárodní korporace přebírá plnou odpovědnost za chemickou havárii v Indii? Slíbí finanční odškodnění v hodnotě 12 miliard pro oběti havárie? Jaká bude ztráta této korporace na světové burze? A co na to říkají lidé v Indii? Jak vypadají noviny s dobrými (ale nepravdivými) zprávami o konci války?

Hluboká sonda do politické i mediální sféry současného světa odkrývá vtipně a nadneseně ožehavá témata: volný trh, státní politika, hodnota lidského života, rozvojové země jako levná pracovní síla, pomoc lidem po přírodních katastrofách a chamtivost manažerů a politiků na vysokých postech.

Pravdivý příběh vypráví o světoznámých aktivistech, kteří se nechtějí smířit s tím, čemu ostatní přihlížejí. Převlékají se za vrcholové manažery velkých korporací a vytváří mediální bubliny, které hýbou s cenami na burze, šokují a vytahují na světlo zlaté kostlivce, které straší ve skříni řadu společností.

Snímek byl oceněn na festivalech v Berlíně a v Amsterodamu. Na sobotním promítání v kině Světozor v rámci Fresh Film Festu jej publikum ocenilo upřímným potleskem.

Celkové hodnocení: 99%

Yesmeni napravují svět

(The Yes Men Fix the World)

USA 2009

Režie, scénář: Andy Bichlbaum, Mike Bonanno

Hrají:  Andy Bichlbaum, Mike Bonanno a Reggie Watts

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám