Hlavní obsah

Janeček se loučil s radou ČT

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální ředitel České televize (ČT) Jiří Janeček se na středečním jednání Rady ČT rozloučil s jejími členy. Dostal od nich kytici a láhev kvalitního alkoholu.

Článek

Janeček končí na vlastní žádost k 31. srpnu ze zdravotních důvodů. „Předávám ČT v dobré finanční kondici, měla by bez větších problémů fungovat i po roce 2015,“ uvedl Janeček. Připomenul ale i možné problémy „Výpadek reklamy bude znamenat razantní navýšení DPH, už nyní dosahují povinné odvody ČT výše až dvou miliard korun,“ připomenul odcházející šéf, který působil v čele veřejnoprávní televize osm let.

Na rozloučenou přidal slova: „Dělá mi starost, kdo bude následníkem. Aby se někdo neutrhl a po roce 2015 tady nezůstal kámen na kameni. Aby někdo nerozfofroval peníze natáčením velkolepých drahých seriálů a další léta nebylo co vysílat.“

Ještě předtím měl Janeček vysvětlit radě, proč byla minulý týden narychlo zrušena důležitá tisková konference, kde se mělo představit programové schéma ČT pro podzimní sezónu. Jak vyšlo najevo, tiskovku zrušil hodinu před jejím začátkem obchodní ředitel ČT Robert Kvapil. Janeček řekl, že „Kvapil asi udělal unáhlené rozhodnutí.“

Co ale bylo konkrétně důvodem zrušení, se radní nedověděli. Prý až poté, co záležitost probere Kvapil s Janečkem. Pouze se překvalifikovaly původně uváděné „technické důvody“ na „vážné důvody“.

Podle informací Práva byl sporem údajně bonusový videoklip k novému pořadu Pokondr live, který ČT začne vysílat od úterý 6. září. Pořad uvádějí moderátoři Roman Ondráček a Miloš Pokorný známí jako duo Těžký Pokondr.  V klipu se vyskytovalo, byť „vypípané“, vulgární slovo.

Reklama

Výběr článků

Načítám